Vállalatunk

Vállalatunk

A Koppert Biological Systems fenntartható növénytermesztési megoldásokat kínál az élelmiszernövények és dísznövények termelői számára. A gazdálkodókkal együttműködve és partnerségben a természettel azon munkálkodunk, hogy egészségesebbé, biztonságosabbá, termelékenyebbé és ellenállóbbá tegyük a mezőgazdasági és kertészeti növényeket. Mindezt úgy valósítjuk meg, hogy a kártevők természetes ellenségeinek segítségével vesszük fel a harcot a kártevők okozta fertőzésekkel szemben, poszméheket alkalmazunk a természetes beporzás érdekében, továbbá biostimulánsokkal támogatjuk és erősítjük a növények föld alatti és föld feletti részét. Az egészséges növények és a kiegyensúlyozott környezet alapja a kulcsfontosságú ökoszisztémák természetes módon történő helyreállítása és védelme.

Ha mindehhez hozzávesszük minőségi szaktudásunkat és tanácsadó szolgáltatásainkat, világossá válik, miért választ bennünket egyre több gazdálkodó partner céljai megvalósításához.

Partners with Nature

Play

Küldetésünk és jövőképünk

A Koppert Biological Systems hozzájárul az emberek és a bolygó jobb egészségi állapotához. Partnerségben a természettel egészségesebbé, biztonságosabbá és termelékenyebbé tesszük a mezőgazdaságot. 

Specializált szakértelem és természetes, biztonságos megoldások integrált rendszerét kínáljuk, amely eredményesen alkalmazható a növények egészségének, ellenálló képességének és termelékenységének fokozására. 

Koppert Biological Systems
A természet partnerei

Kutatás és fejlesztés

A Koppert tevékenysége arra a folyamatos törekvésre épül, hogy feltérképezzük és kiaknázzuk a természet működési elveit. A Koppert erőssége abban rejlik, hogy képesek vagyunk ezt az elméleti tudást olyan gyakorlati alkalmazásokká alakítani, amelyek hozzájárulnak a fennálló problémák megoldásához.

A mikroorganizmusok, a biostimulánsok és a feromonok terén felhalmozott kiterjedt ismeretei révén a Koppert az utóbbi évek során számos megoldást dolgozott ki, amelyek oly mértékben fokozták a növények ellenálló képességét, hogy azok szinte teljesen védetté váltak a betegségekkel szemben.

A Koppert kutatási és fejlesztési részlege nem egyszer állt elő olyan biológiai megoldásokkal, amelyek a későbbiek során világszerte elterjedtek. A vállalat kitartó munkájának köszönhetően a fertőzések egész arzenálját lehet majd leküzdeni a jelenleg bevezetés alatt álló speciális atkafajtáinkkal. Hasonlóan úttörő jellegű felfedezésnek számítanak a beporzási megoldásaink, amelyek számos növényfajta tekintetében megteremtették a termelési hatékonyság és a minőség rendkívüli mértékű növekedésének alapjait.

Világszintű megoldások létrehozása és terjesztése

Egy megoldás csak akkor számít alkalmazhatónak és hasznosnak, ha ténylegesen megismételhető és terjeszthető. Az utóbbi néhány év során a Koppert és partnerei tökélyre fejlesztették ennek módszerét. A Koppert holisztikus szemlélettel közelíti meg a növénytermesztést, és minden fontos tényezője tekintetében kínál megoldást.

Főbb tevékenységi területeink:

  • Ellenálló növekedés a NatuGro segítségével
  • Kártevők elleni védekezés
  • Természetes beporzás
  • Alkalmazási technikák és felügyelet
  • Magkezelés

Szaktudás és tudásmegosztás

Bár a Koppert elsősorban termékeiről ismert, a vállalat alapvetően egy tudásalapú szervezet. Erős K+F bázisunkkal a hátunk mögött úgy véljük, hogy a tudásmegosztás és a képzés fontos lépést jelent a fenntartható mezőgazdaság és kertészet megvalósításában.

Több mint 300 szaktanácsadónk gondoskodik arról, hogy forgalmazóink és termelőink napi szintű támogatást kapjanak kihívásaik leküzdéséhez. Gyakorlati tanácsadás mellett tanácsadóink időt és fáradságot nem kímélve adják tovább a természettel és a természetes megoldásokkal kapcsolatos ismereteiket. A Koppert számos tanfolyamot kínál, emellett szorosan együttműködik a világ egyetemeivel, hogy tudását még szélesebb körben terjessze.

A Koppertnél meggyőződésünk, hogy a tudás a siker fontos összetevője.

Történetünk

1967-ben Jan Koppert elkötelezett uborkatermesztő volt. Napról napra megtett mindent annak érdekében, hogy optimalizálja a termelését és a legjobb eredményt érje el. A betegségekkel és kártevőkkel szemben vegyszerekkel vette fel a harcot, de a kémiai alapú növényvédő szerek hatásossága évről évre csökkent. A dolgok akkor fordultak igazán rosszra, amikor Jan Koppert megbetegedett, és allergiás lett ezektől a szerektől. Alapvető döntést kellett hoznia: vagy abbahagyja a gazdálkodást, vagy valamilyen alternatívát talál.

Jan hatalmas odaadással kutatott a lehetséges alternatívák után, és elmélyült a kártevők természetes ellenségeinek témájában. Ő volt az első, aki bevezette a takácsatka-fertőzéssel szembeni természetes ellenség alkalmazását saját kertészetében. A hatás és az eredmény annyira kedvező volt, hogy Jan Koppert elhatározta, hogy a megoldást nemcsak saját maga fogja alkalmazni, hanem más gazdák számára is elérhetővé teszi. Így jött létre a Koppert Biological Systems.

A biológiai megoldások iránti igény azóta csak tovább nőtt, aminek eredményeképpen a cég piacvezetővé vált a biológiai növényvédelem és a természetes beporzás terén. A Koppert megoldásait jelenleg is sikeresen alkalmazzák több mint 100 országban.