Vállalatunk

Történetünk

A világ fenntarthatóbbá tételéhez olyan termesztési módokat kell találnunk, amelyek egyszerre biztonságosak és egészségesek. Úgy gondoljuk, hogy ezen mezőgazdasági kihívásokra maga a természet adja meg a válaszokat. Ezért a természetre mi partnerként tekintünk. Így segítünk a bolygónk körforgásait egyensúlyba állítani. A kártevők természetes ellenségeit használjuk fel az ellenük való küzdelemben, poszméheket a beporzáshoz, valamint mikrobiális és biostimuláns szereket, amelyek támogatják, védelmezik és megerősítik a terményeket. A növények egészségét javítjuk a talajszint felett és alatt egyaránt.

A vállalatunkat 1967-ben alapította Jan Koppert, egy holland termelő, aki tisztán látta, hogy a világban szükségessé vált a vegyi növényvédő szerek kiváltása. Ő elsőként talált természetes megoldást a terményeit pusztító kártevők ellen, és ezzel jelentős változásokat kezdeményezett a fenntartható mezőgazdaság felé.

Több mint 50 éve hangsúlyozzuk a mezőgazdasági innováció fontosságát, és ezeknek az erőfeszítéseknek meglett az eredménye. A termelők és gazdák világszerte használják a termékeinket és szaktudásunkat, hogy visszaállítsák terményeikben a természetes egyensúlyt. Ez segít a termények egészségének, ellenálló képességének és hozamának javításában.

A legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is megfelelünk, miközben haladunk a végső cél felé: 100%-ban fenntartható mezőgazdaság.

Egy világos cél, amelyet egyedül nem érhetünk el. Ezért dolgozunk együtt a termelőkkel, partnerekkel, egyetemekkel, kutatóállomásokkal és kormányzati szervekkel világszerte. Együtt hozzájárulunk az emberek és a bolygó egészségesebbé tételéhez. Haladjunk tehát továbbra is előre partnerségben a természettel.

Jövőképünk

A világnak 100%-ban fenntartható mezőgazdaságra van szüksége. Ezen célunkhoz a természettel összhangban lévő, fenntartható termesztési gyakorlatokkal járulunk hozzá.

Big impact starts small

Play

Küldetésünk

A Koppert hozzájárul az emberek és a bolygó jobb egészségi állapotához. Partnerségben a természettel egészségesebbé, biztonságosabbá és termelékenyebbé tesszük a mezőgazdaságot. Speciális szakértelem és természetes, biztonságos megoldások integrált rendszerét kínáljuk a növények egészségének, ellenállóképességének és termelékenységének fokozására.

Értékeink

Azok az alapelvek, amelyek szerint cselekszünk a küldetésünk, jövőképünk és célunk elősegítése és elérése érdekében. Az alapértékeinkből egyértelmű, hogy mit képviselünk, és ez iránytűként szolgál a cselekedeteinkhez – a vállalati kultúránk alapja.

Partnerségben a természettel
A világ fenntarthatóbbá tételéhez olyan termesztési megoldásokat kell találnunk, amelyek egyszerre biztonságosak és egészségesek. Bármit is csinálunk, biztosítanunk kell azt, hogy az a természet és az ember számára egyaránt hasznos legyen. Úgy gondoljuk, hogy a mezőgazdasági kihívásokra maga a természet adja meg a válaszokat. Ezt úgy érhetjük el, hogy helyreállítjuk bolygónk természeti egyensúlyát. Ezért vagyunk mi partnerségben a természettel.

A termelőkért dolgozunk
Sosem felejtjük el a gyökereinket – a vállalatunkat is egy termelő alapította. A világ minden táján biztosítjuk termékeinket és tudásunkat termelőknek és gazdálkodóknak. Megértjük az előttük álló nehézségeket, és felelősségünknek érezzük, hogy segítsünk nekik helyreállítani a természetes egyensúlyt termőföldjükön. Általuk hozzájárulunk a biztonságos, kiváló minőségű és megfizethető élelmiszer elérhetővé tételéhez.

Folyamatosan fejlődünk
A küldetésünk ösztönöz, ezért mindig az új és jobb megoldásokat keressük. Folyamatosan építjük szakértelmünket, fejlesztjük a folyamatainkat, termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy felülmúlhassuk ügyfeleink várakozásait. Szakmánk úttörői tudunk maradni azáltal, hogy nyitottak vagyunk az új ötletekre és saját próbálkozásainkból tanulunk.

Globális hálózatokat építünk
Az együttműködést a génjeinkben hordozzuk. Tudjuk, hogy együtt kell dolgoznunk ahhoz, hogy közelebb érhessünk küldetésünk céljához és megvalósíthassuk jövőképünket. Világszintű hálózatunk segítségével megosztjuk jövőképünket és tudásunkat, értékes kapcsolatokat építünk és másokat is inspirálunk. Ez a hálózat kulcsfontosságú, így a védelme épp olyan fontos számunkra, mint a felépítése. Együtt munkálkodunk a végső cél érdekében: ez a 100%-ban fenntartható mezőgazdaság.

Egy család vagyunk
Családi vállalat vagyunk, és családként kezeljük egymást. Törődünk egymással, tiszteljük és értékeljük a másikat. A közös értékek, valamint a biológiai megoldásokba és fenntartható termesztési gyakorlatba vetett erős hit egyesít minket.

Történetünk

1967-ben az uborkatermesztő Jan Koppert egy új megoldást keresett a kártevők és a betegségek elleni küzdelemhez, mivel az általa használt növényvédő szerek már nem bizonyultak elég hatékonynak. Elsőként talált és vezetett be egy természetes megoldást: a Phytoseiulus persimilis nevű atkát, amely a takácsatkák természetes ellensége.

A hatás és az eredmény annyira lenyűgöző volt, hogy Jan Koppert elhatározta, hogy a megoldást nemcsak saját vállalatában fogja alkalmazni, hanem más termelők számára is értékesíti.

Megszületett a Koppert mint márkanév. A fiai, Peter és Paul Koppert, valamint unokaöccse Henri Oosthoek a kis úttörő vállalatot mára a globális piac vezetőjévé tették. Kibővítették a tevékenységi körüket a hasznos rovaroktól a természetes beporzókig, és mikrobiális és biostimuláns termékeket fedeztek fel és fejlesztettek ki. Világszerte elérhetővé tették természetes megoldásainkat a termelők és a gazdák számára. Így fenntartható alternatívát nyújtunk a vegyi növényvédő szerek helyett, és alapvető változásokat indítottunk be a fenntartható mezőgazdaság irányába, hogy egészséges jövőt biztosítsunk az emberek és a bolygó számára.

Több mint 50 éve foglalkozunk a természetben rejlő megoldások feltárásával, kialakításával és bevezetésével. Ma már a következő generáció vezeti a családi vállalkozásunkat a jövő kihívásai felé. Világszerte 30 leányvállalatunknak köszönhetően a megoldásainkat több mint 100 országban alkalmazzák sikeresen.

Megoldásaink

Természetes megoldások integrált rendszerét kínáljuk, hogy egészségesebb és biztonságosabb terményeket állítsanak elő, lehetővé téve a termelők számára a minőség és a hozam javítását. A folyamatos innovációinkkal és a mindig kéznél lévő szaktudásunkkal és tanácsadásunkkal több mint 100 országban támogatjuk a termelőket a fenntartható termesztési módszerek sikeres alkalmazásában. A versenytársainktól leginkább az átfogó szemléletünk különböztet meg. A növények egészségét javítjuk a talajszint felett és alatt egyaránt. Az összes megoldásunk egy célt szolgál: 100%-ban fenntartható mezőgazdaság.