Vállalatunk

Történetünk

A világ fenntarthatóbbá tételéhez olyan termesztési módokat kell találnunk, amelyek egyszerre biztonságosak és egészségesek. Úgy gondoljuk, hogy ezen mezőgazdasági kihívásokra maga a természet adja meg a válaszokat. Ezért a természetre mi partnerként tekintünk. Így segítünk a bolygónk körforgásait egyensúlyba állítani. A kártevők természetes ellenségeit használjuk fel az ellenük való küzdelemben, poszméheket a beporzáshoz, valamint mikrobiális és biostimuláns szereket, amelyek támogatják, védelmezik és megerősítik a terményeket. A növények egészségét javítjuk a talajszint felett és alatt egyaránt.

A vállalatunkat 1967-ben alapította Jan Koppert, egy holland termelő, aki tisztán látta, hogy a világban szükségessé vált a vegyi növényvédő szerek kiváltása. Ő elsőként talált természetes megoldást a terményeit pusztító kártevők ellen, és ezzel jelentős változásokat kezdeményezett a fenntartható mezőgazdaság felé.

Több mint 50 éve hangsúlyozzuk a mezőgazdasági innováció fontosságát, és ezeknek az erőfeszítéseknek meglett az eredménye. A termelők és gazdák világszerte használják a termékeinket és szaktudásunkat, hogy visszaállítsák terményeikben a természetes egyensúlyt. Ez segít a termények egészségének, ellenálló képességének és hozamának javításában.

A legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is megfelelünk, miközben haladunk a végső cél felé: 100%-ban fenntartható mezőgazdaság.

Egy világos cél, amelyet egyedül nem érhetünk el. Ezért dolgozunk együtt a termelőkkel, partnerekkel, egyetemekkel, kutatóállomásokkal és kormányzati szervekkel világszerte. Együtt hozzájárulunk az emberek és a bolygó egészségesebbé tételéhez. Haladjunk tehát továbbra is előre partnerségben a természettel.

Jövőképünk

A világnak 100%-ban fenntartható mezőgazdaságra van szüksége. Ezen célunkhoz a természettel összhangban lévő, fenntartható termesztési gyakorlatokkal járulunk hozzá.

Big impact starts small

Play

Küldetésünk

A Koppert hozzájárul az emberek és a bolygó jobb egészségi állapotához. Partnerségben a természettel egészségesebbé, biztonságosabbá és termelékenyebbé tesszük a mezőgazdaságot. Speciális szakértelem és természetes, biztonságos megoldások integrált rendszerét kínáljuk a növények egészségének, ellenállóképességének és termelékenységének fokozására.

Értékeink

Azok az alapelvek, amelyek szerint cselekszünk a küldetésünk, jövőképünk és célunk elősegítése és elérése érdekében. Az alapértékeinkből egyértelmű, hogy mit képviselünk, és ez iránytűként szolgál a cselekedeteinkhez – a vállalati kultúránk alapja.

Partnerségben a természettel
Ez a küldetésünk egy mondatban, de egyben értékrendszerünk is. Úgy gondoljuk, hogy bármit is csinálunk, biztosítanunk kell azt, hogy a természet és az ember egyenlő mértékben járuljanak hozzá és élvezzék az elért eredményeket.

Folyamatos fejlődés
Hogy eleget tegyünk törekvéseinknek, folyamatosan keressük a jobb megoldásokat, és fejlesztjük a folyamatainkat, termékeinket, szakértelmünket és szolgáltatásainkat.

Egy család vagyunk
Törődünk egymással, tiszteljük és értékeljük a másikat. A Koppert „család” az értékek, valamint a biológiai megoldásokba és fenntartható termesztési gyakorlatokba vetett erős hit miatt egységes. Célunk a hosszú távú együttműködések fenntartása, amelyben a bizalom fontos szerepet játszik.

A termelőkért dolgozunk
Természetes megoldásokat alkotunk és javaslunk. A termelők által hozzájárulunk a biztonságos, kiváló minőségű és megfizethető élelmiszer elérhetővé tételéhez. Hosszú távú kapcsolatokat építünk ki a termelőkkel.

Globális hálózatokat építünk
Az együttműködést a génjeinkben hordozzuk. A világszintű hálózatunk segítségével osztjuk meg a jövőképünket, és másokat ösztönzünk új megoldások, új (termesztési) gyakorlatok és új megközelítések kifejlesztésére, elősegítésére.

Történetünk

1967-ben az uborkatermesztő Jan Koppert egy új megoldást keresett a kártevők és a betegségek elleni küzdelemhez, mivel az általa használt növényvédő szerek már nem bizonyultak elég hatékonynak. Elsőként talált és vezetett be egy természetes megoldást: a Phytoseiulus persimilis nevű atkát, amely a takácsatkák természetes ellensége.

A hatás és az eredmény annyira lenyűgöző volt, hogy Jan Koppert elhatározta, hogy a megoldást nemcsak saját vállalatában fogja alkalmazni, hanem más termelők számára is értékesíti.

Megszületett a Koppert mint márkanév. A fiai, Peter és Paul Koppert, valamint unokaöccse Henri Oosthoek a kis úttörő vállalatot mára a globális piac vezetőjévé tették. Kibővítették a tevékenységi körüket a hasznos rovaroktól a természetes beporzókig, és mikrobiális és biostimuláns termékeket fedeztek fel és fejlesztettek ki. Világszerte elérhetővé tették természetes megoldásainkat a termelők és a gazdák számára. Így fenntartható alternatívát nyújtunk a vegyi növényvédő szerek helyett, és alapvető változásokat indítottunk be a fenntartható mezőgazdaság irányába, hogy egészséges jövőt biztosítsunk az emberek és a bolygó számára.

Több mint 50 éve foglalkozunk a természetben rejlő megoldások feltárásával, kialakításával és bevezetésével. Ma már a következő generáció vezeti a családi vállalkozásunkat a jövő kihívásai felé. Világszerte 30 leányvállalatunknak köszönhetően a megoldásainkat több mint 100 országban alkalmazzák sikeresen.

Megoldásaink

Természetes megoldások integrált rendszerét kínáljuk, hogy egészségesebb és biztonságosabb terményeket állítsanak elő, lehetővé téve a termelők számára a minőség és a hozam javítását. A folyamatos innovációinkkal és a mindig kéznél lévő szaktudásunkkal és tanácsadásunkkal több mint 100 országban támogatjuk a termelőket a fenntartható termesztési módszerek sikeres alkalmazásában. A versenytársainktól leginkább az átfogó szemléletünk különböztet meg. A növények egészségét javítjuk a talajszint felett és alatt egyaránt. Az összes megoldásunk egy célt szolgál: 100%-ban fenntartható mezőgazdaság.