Aphipar-M

Tudományos név:
Aphidius matricariae
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Aphipar-M-et?

Az Aphipar-M elsősorban a Myzus persicae nicotianae és a Myzus persicae zöld őszibarack-levéltetűfajok biológiai kártevő-szabályozására alkalmas. Emellett bevethető az uborka-levéltetű ellen is.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Aphipar-M?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazita módon petéiket a levéltetvek testébe helyezik, ennek következtében a gazdaállat felpuffad és bőrszerű, szürke/barna múmiává keményedik. A parazitoid darazsak első kifejlett példányai nagyjából a betelepítés után 10–14 nappal bújnak ki a múmiák hátsó részén kirágott, kör alakú röplyukból.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Aphipar-M megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,25/m² 1/m² 2/m²
m²/egység 4000 1000 500
telepítés időköze (napokban) 7 7 7
telepítés gyakorisága min. 3x min. 6x
megjegyzés

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Aphipar-M kijuttatása

  • Az anyagot terítse szét kőzetgyapot paplanokon, vagy helyezze (Dibox) kijuttató dobozokba.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag száraz maradjon és legalább néhány napig ne távolítsák el eredeti kijuttatási helyéről.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.

Az Aphipar-M számára legelőnyösebb környezet

28°C feletti hőmérsékleten csökken a hatékonysága.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Aphipar-M termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?