Citripar

Tudományos név:
Anagyrus vladimiri
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Citripart?

A Citripar a citrom pajzstetvek (Planococcus citri) és a szőlő pajzstetvek (Planococcus ficus) elleni biológiai védelemre alkalmas. Súlyosabb fertőzés esetén használja Cryptobug termékünket is.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Citripar?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a pajzstetveket, különösen a citrus és szőlő pajzstetvek második és harmadik fejlődési szakaszban lévő lárváit és nőstény imágóit.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Citripar megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,1/m² 0,25/m² 0,5/m²
m²/egység 5000 2000 1000
telepítés időköze (napokban) 14 7-14 7-14  
telepítés gyakorisága kéthetente 2x 2-3x
megjegyzés dísznövények   alkalmazza a Cryptobug-ot is

Használati útmutató

Használati útmutató

A Citripar kijuttatása

  • Távolítsa el a címkét a palackról (az útmutató szerint).
  • Akassza fel a palackot a növények közé, egy közvetlen napfénytől mentes helyre.
  • A palackot a pajzstetű kolóniákba vagy azok közelében helyezze el.
  • Legalább két hétig hagyja a palackokat a termőterületen.
  • Rendszeresen ellenőrizze, hogy hangyák ne kerüljenek a termékbe.
Play

A Citripar számára legelőnyösebb környezet

A ragadozó darázs leghatékonyabban 25 °C körüli hőmérsékleten tevékenykedik. Kifejlődéséhez legalább 13 °C szükségesés legfeljebb a 38 °C-os hőmérsékletet tudja elviselni.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné a Citripart, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?