Cryptobug

Tudományos név:
Cryptolaemus montrouzieri
Közhasználatú név:
Ragadozó bogár
Termékkategória:
Natural enemy
Cryptobug_Koppert_Biological_Systems_LR.jpg
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Cryptobugot?

A Cryptobug alkalmas számos pajzstetűfaj valamennyi fejlődési szakaszban lévő egyedeivel szembeni biológiai védekezésre.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Cryptobug?

A ragadozó bogarak és lárvák teljesen elfogyasztják a pajzstetveket.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Cryptobug megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,25-1/m² 1-2/m² 20-50/m²
telepítés időköze (napokban) 14 7 7
telepítés gyakorisága Folyamatosan Minimális 3x Minimális 3x
megjegyzés -

Használati útmutató

Használati útmutató

A Cryptobug kijuttatása

  • A Cryptobugot általános jellegű védekezés céljából kőzetgyapot paplanokra érdemes kihelyezni, gócpontok kezeléséhez pedig ajánlatos az érintett területre vagy annak közelébe Diboxban kijuttatni.
  • Helyezze a (fertőzött) levelek közé.
  • Alkalmazása az esti órákban ajánlott.
Play

A Cryptobug számára legelőnyösebb környezet

A Cryptobug sikeres használatához legalább 16 °C-os környezetet kell biztosítani. Mivel azonban a Cryptolaemus katicabogárfaj a magas hőmérsékletet és relatív páratartalmat kedveli, a Cryptobug leghatékonyabban 25 °C és 28 °C közötti hőmérsékleten alkalmazható. A bogarak mozgékonyabbak mint a lárvák, ezért ideálisabban használhatók általános jellegű védekezésre vagy magasra növő növénykultúrák esetén. A lárvákat lehetőség szerint gócpontok kezelésére használja.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné a Cryptobugot, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?