Delphibug

Tudományos név:
Delphastus catalinae
Közhasználatú név:
Ragadozó bogár
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Delphibugot?

A Delphibug az üvegházi molytetű (Trialeurodes vaporariorum) és a dohánymolytetű (Bemisia tabaci) elleni biológiai védekezésre használható, megjelenésük első jeleinek észlelésekor és a molytetű gócpontokban.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Delphibug?

Lárvái és kifejlett egyedei nagy mennyiségű molytetűpetét és lárvát fogyasztanak. A bogarak harapásukkal felnyitják, majd elfogyasztják őket.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Delphibug megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - 1/m² 2/m²
m²/egység - 1000 500
telepítés időköze (napokban) - 7 7
telepítés gyakorisága - 2x 3x
megjegyzés - Liszteske nyomás 20/m² Liszteske nyomás 40/m²

Használati útmutató

Használati útmutató

A Delphibug kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan forgassa meg vagy rázza fel a palackot.
  • Kijuttatása Diboxban vagy a levélre ajánlott.
  • Az anyagot a kártevő-csoportosulásban helyezze el.
  • A reggeli vagy az esti órákban juttassa ki.

A ragadozó bogaraknak elegendő táplálékra (molytetűpetére) van szükségük a szaporodáshoz. A bogarak lábaik és fejük behúzásával halottnak tettethetik magukat. Tevékenységükre a levelek fonákján hagyott sárga ürülék jelenlétéből lehet következtetni.

Play

A Delphibug számára legelőnyösebb környezet

A Delphibug sikeres alkalmazásához legalább 20 °C-os környezetet kell biztosítani. Használata azonban 22 °C és 30 °C közötti hőmérsékleten a leghatékonyabb.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné a Delphibugot, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?