Entomite-M

Tudományos név:
Stratiolaelaps scimitus
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Entomite-M-et?

Az Entomite-M az tőzegszúnyogok petéi, lárvái és bábjai elleni biológiai védekezésre használható, különösen hatékony a kisebb lárvákkal szemben. A terméket a megjelenés első jeleinek észlelésekor érdemes betelepíteni.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Entomite-M?

A kifejlett és nimfaatkák tőzegszúnyogok és más talajban élő rovarok lárváival táplálkoznak. Az atkák a talajban, a talaj felszínén és a növényszárak tövében fejtik ki tevékenységüket. A Stratiolaelaps scimitus atkák ritkán másznak magára a növényre. A fertőzöttség szintjét lassan, de egyenletes ütemben csökkentik.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Kartonpapírhengerek, amelyek kókusztőzegben tárolt 10 000 (0.9 liter) vagy 50 000 (3.6 liter) ragadozó atkát tartalmaznak (az atkák valamennyi stádiumában)
 

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Entomite-M kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot vagy a tasakot.
  • Egyenletesen oszlassa el az anyagot a talajon vagy a kőzetgyapot paplanokon (műanyagra ne helyezze).
  • Ne helyezze a szárhoz közeli gödrökbe, nehogy a tárolási atkák kárt tegyenek a növényben.
  • Az Entomite-M tárolási atkákat (Carpoglypus lactis) tartalmaz. Entomite-M termékünket soha ne a növényre, hanem a talaj felszínére juttassa ki. Első használata alkalmával kis mennyiségben tesztelje az Entomite-M hatását – még mielőtt kijuttatná a termőterületre.

Az Entomite-M számára legelőnyösebb környezet

Az optimális eredmény biztosítása érdekében a talaj legyen enyhén nedves és szerves anyagban gazdag. Fontos az is, hogy jó áteresztő képességgel rendelkezzen. Az Entomite-M sikeres alkalmazásához legalább 15 °C-os hőmérsékletre van szükség.

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Entomite-M megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 100/m² 200/m² 500/m²
m²/egység 100/500 50/250 20/100
telepítés időköze (napokban) - - -      
telepítés gyakorisága 1x 1x 1x    
megjegyzés

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Entomite-M termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?