Ervibank

Tudományos név:
Sitobion avenae
Közhasználatú név:
Banknövény rendszer

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Ervibankot?

Az Ervibank az alábbi parazitoid darázsfajok tenyésztését teszi lehetővé banknövény rendszerben:

 • Aphidius ervi
 • Aphelinus abdominalis

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Ervibank?

Jelentős, bár nagyságrendileg kissé változó parazitoid darázspopuláció fejlődik az egyes gabonacsomókon. A parazitoid darazsak kellő számú jelenlétének biztosítása érdekében érdemes rendszeresen új gabonacsomókat helyezni a termőterületre. A folyamatosan nagy mennyiségben jelen lévő és a növénykultúrában aktívan levéltetveket kereső parazitoid darazsaknak köszönhetően a levéltetű okozta fertőzés alacsony szinten tartható (a darazsak megritkítják a tetűállományt).

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Megközelítőleg 500 darab, hajtatott őszi búzán fejlődő zöld gabona-levéltetvet tartalmazó doboz

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Ervibank kijuttatása

 • A dobozt kézhezvételét követően haladéktalanul nyissa ki.
 • Vegye ki a gabonacsomót a dobozbólés helyezze egy különálló, 2–3 literes megnedvesített kőzetgyapotra. Érdemes igénybe venni egy 20 cm átmérőjű felakasztható virágtartót.
 • A virágtartót úgy helyezze el, hogy közvetlen napfény érje, tegye például a fő közlekedő út napos oldalára. Lehetőleg olyan helyet válasszon ahol a doboz 10–12 hétig háborítatlanul ott maradhat.
 • Rögzítsen egy folyamatos víz- és tápanyag-utánpótlást biztosító csepegtetőt a gabonacsomóra. Már egy rövid ideig tartó szárazság is elpusztíthatja a növényt. Emellett gondoskodjon a felesleges víz elvezetéséről.
 • Amint a növény elkezd gyökeresedni a csepegtetőt helyezze át a növényről a kőzetgyapotba.
 • Ez a megoldás akkor a legeredményesebb ha a banknövényeket a növénykultúra fölé függeszti fel. Így jobban tudnak fejlődni a gabonanövények és kisebb eséllyel támadja meg őket lisztharmat.
 • Ha egy nagyméretű műanyag edényt helyez az Ervibank alá, azzal megakadályozhatja, hogy a levéltetvek által kiválasztott mézharmatból képződő penész megfertőzze a növényeket.
 • Amennyiben a levéltetvek még azelőtt megjelennek, hogy a banknövényekből kikeltek volna a parazitoidok, használja Ervipar termékünket (legalább 0,5/m² arányban).
 • A banknövényeken élő levéltetvek különösen érzékenyek a rovarölő szerekre (a Pirimorra is!). Vegyi növényvédő szerek alkalmazása előtt legalább 24 órára távolítsa el a gabonacsomókat a növényházból. Helyezze őket olyan helyre, ahová a növényvédő szerek párája sem tud behatolni.
 • Amennyiben a növényvédő szert a csepegtetőrendszeren keresztül adagolja, körülbelül 24 órára távolítsa el a csepegtetőt a gabonacsomókról. A szermaradványok lassan tűnnek el a visszaforgató rendszerből. Ezért ilyen esetekben szükség lehet arra, hogy ideiglenesen átálljon egy alternatív öntözési módszerre.
 • A zöld gabona-levéltetvek csak egyszikű növényeken képesek élni és szaporodni. Ennél fogva a termesztett növényeket nem támadják meg.
 • Amint hiperparazitizmust észlel a banknövényeken vagy a növénykultúrában, haladéktalanul kezdje alkalmazni Aphidend termékünket.
Play

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Ervibank megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 5/m² - -  
m²/egység 2,000 - -
telepítés időköze (napokban) 14 - -    
telepítés gyakorisága - - -      
megjegyzés - - -    

Az Ervibank számára legelőnyösebb környezet

Az Ervibank hatékonyságát legfeljebb kb. 30 °C-os hőmérsékletig őrzi meg.

Mellékhatások

Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Ervibank termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.