A Macro-Mite módosított összetétele

Hírek 24 szeptember 2018

A Koppert Biological Systems egy új formulát dolgozott ki a Macrocheles robustulus ragadózó atkák vitalitását javító Macro-Mite termék összetételét illetően.

A Macro-Mite hatékony természetes ellensége az olyan, talajban élő kártevőknek, mint a Sciaridae-legyek petéi, lárvái és bábjai, valamint a tripszbábok és Liprauta lárvák.

Módosított összetétel

Kiterjedt kutatómunkát és tesztelést követően a Koppert új hordozóanyagot vezet be a Macro-Mite termékében. Szeptember 17-től kezdve a ragadozó atkákat olyan hordozóanyaggal szállítjuk, amelyek hozzáadott tőzeget tartalmaznak. A továbbfejlesztett összetételnek köszönhetően javul a ragadozó atkák vitalitása. – A jobb vitalitás annak az eredménye, hogy a ragadozó atkák természetesebb módon viselkedhetnek az új hordozóanyagban – mondta Tim Bossinga termékmenedzser. A termék kiszállítását követően továbbra is fontos annak mielőbbi kihelyezése, a macrochelidák családjába tartozó atkák kannibalizmusra való hajlama miatt.

A felhasználási tanácsok azonosak a korábbiakkal.

Hatékony biológiai védekezés

A macrochelidák családjába tartozó atkák azonnal reagálnak, amikor a fertőzöttség szintje emelkedik, és gyorsan szaporodnak. A Macrocheles robustulus hatalmas étvágyú, és sokféle kártevőt elfogyaszt. Ez a ragadozó atka nem csak a Sciaridae-legyek, gyűrűsférgek és tripszek ellen vethető be, hanem rövid úton végez a szúnyogokkal és legyekkel, valamint a kisméretű Duponchelia hernyókkal is. A macrochelidák családjába tartozó atkák gyorsan fejlődnek és nagy egyedsűrűséget érnek el, ami hozzájárul a kártevőkkel szembeni jobb védekezéshez. Ezáltal jelentős szerepet töltenek be mind a zöldségek, mind a dísznövények integrált növényvédelmében.

A macrochelidák családjába tartozók fő táplálékai

A Swirski-Mite nagyon hatásos a lárvaszakaszban levő tripszek ellen, a Macro-Mite pedig ugyanezek kártevőnek a bebábozódott formája esetében. A Wageningeni Egyetem és Kutatóintézet Növényházi kertészet tanszéke által végzett független kutatások szerint a Macro-Mite alkalmazásával hatékonyabban lehet védekezni a bábokkal szemben, mint a Hypoaspis ragadozóatkákkal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön első kézből az ön által termesztett növényekkel kapcsolatos legújabb híreinkről és információinkról!

Ugrás a lap tetejére
PREVIEW