Horiver Tuta

Közhasználatú név:
Fekete ragacsos csapdák
Termékkategória:
Monitoring
Horiver_tuta.jpg

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Horiver Tutát?

A Horiver Tuta a paradicsommoly Tuta absoluta megfigyelésére és csapdába gyűjtésére alkalmas.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Horiver Tuta?

A növényházi termesztés elengedhetetlen kelléke a ragacsos csapda, amelynek segítségével észlelhetjük a repülő kártevők számos fajtáját és meg is ritkíthatjuk populációjukat. A ragacsos csapdák révén már megjelenésük korai szakaszában felfigyelhetünk a kártevőkre, majd biológiai eszközök bevetésével felvehetjük ellenük a harcot. Ezáltal elkerülhetjük a vegyszerek szükségtelen alkalmazását.

Emellett a ragacsos csapdákba került rovarok mennyiségének rendszeres felmérésével képet kaphatunk arról, mikor jelennek meg a kártevők növényházunkban, milyen gyorsan fejlődik populációjuk és várhatóan mikor éri el rajzásuk a csúcspontját. A ragacsos csapdák használatával a gazdálkodó sokkal jobban felkészülhet a potenciális veszélyekre.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

A Horiver Tuta az alábbi kiszerelésben kapható:
25 x 40 cm (10 kétoldalas + 2 egyoldalas ragacsos csapda)
A Horiveren kis lyukak is vannak, a csapdák így könnyen felfüggeszthetők.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Horiver Tuta kihelyezése

Fiatal növénykultúrában a ragacsos csapdákat függőlegesen 15–25 cm-rel a talajfelszín fölé kell kiakasztani. Idősebb növények esetében a növényfajtától függően magasabbra (a talajfelszíntől mintegy 50 cm-re) is fel lehet őket függeszteni. A ragacsos csapdákat a várható fertőzési gócpontok közelébe, például ajtó és homlokzat környékén, de lehetőleg a növénysorokhoz közel helyezze el.

Play

Ajánlott mennyiség

Megelőzési céllal 500 m²-enként egy ragacsos csapda kihelyezése ajánlott. Amennyiben a csapdákat arra kívánja használni, hogy a gócpontokon hozzájáruljanak a biológiai kártevő-szabályozáshoz, akkor 100 m²-enként legalább egy csapdát helyezzen ki.

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.