Macro-Mite

Tudományos név:
Macrocheles robustulus
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Macro-Mite terméket?

A Macro-Mite az alábbi kártevők elleni biológiai védekezésre szolgál:

  • tripszbábok
  • tőzeglegyek petéi, lárvái és bábjai
  • Lyprauta szúnyog lárvái

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Macro-Mite?

A kifejlett és nimfaegyedek tripszfajok bábjaival és más talajban élő rovarokkal táplálkoznak. Az atkák a talajban, a talaj felszínén és a növényszárak tövében fejtik ki tevékenységüket. Magára a növényre nem másznak fel. Az atkák csökkentik a tripszfajok és az tőzegszúnyogok okozta fertőzéseket.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Kartonpapírhengerek, amelyek vermikulitban és tőzegben tárolt 50 000 ragadozó atkát tartalmaznak (az atkák valamennyi stádiumában)

Használati útmutató

Használati útmutató

A Macro-Mite kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan forgassa meg vagy rázza fel a hengert.
  • Oszlassa el az anyagot a talajon vagy a cserépben.
Play

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Macro-Mite megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 250/m² - -
m²/egység 2,00 - -  
telepítés időköze (napokban) - - -  
telepítés gyakorisága 1x - -  
megjegyzés – –

A Macro-Mite számára legelőnyösebb környezet

Optimális eredményt nedves, humuszban gazdag és laza szerkezetű talajjal érhetünk el. A Macro-Mite sikeres alkalmazásához legalább 15 °C-os hőmérsékletre van szükség.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Macro-Mite termékünket, kérjük kövesse az alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?