Minusa

Tudományos név:
Dacnusa sibirica
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Minusát?

A Minusa az aknázólégy lárváival szembeni biológiai védekezésre használható. A Minusa valamennyi fejlődési szakaszban lévő lárva ellen bevethető, de legsikeresebben az első és a második lárvastádiumban alkalmazható.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Minusa?

A Dacnusa sibirica parazitoid darázsfaj kifejlett nőstényei petéiket az aknázólégy lárváiba helyezik. A parazitoid darazsak az aknázólégybábok belsejében fejlődnek. A bábokból már kifejlett darazsak bújnak elő.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Minusa megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - 0,25/m² -  
m²/egység - 2000 -  
telepítés időköze (napokban) - 7 -
telepítés gyakorisága - min. 3x -
megjegyzés - ha >1 lárva/10 növény ha >1 lárva/10 növény használjon Miglyphus-t

Használati útmutató

Használati útmutató

A Minusa kijuttatása

Telepítsen parazitoid darazsakat a levelek közé a reggeli vagy az esti órákban.

Play

A Minusa számára legelőnyösebb környezet

A Minusa alkalmazása alacsony fertőzöttségi szint esetén ajánlott. Az év hidegebb időszakaiban is kifejti hatását, ezért már a szezon kezdetétől használható. A hőmérséklet emelkedésével a Minusa mellett érdemes Miglyphust is alkalmazni.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Minusa termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?