Minusa

Tudományos név:
Dacnusa sibirica
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Minusát?

A Minusa az aknázólégy lárváival szembeni biológiai védekezésre használható. A Minusa valamennyi fejlődési szakaszban lévő lárva ellen bevethető, de legsikeresebben az első és a második lárvastádiumban alkalmazható.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Minusa?

A Dacnusa sibirica parazitoid darázsfaj kifejlett nőstényei petéiket az aknázólégy lárváiba helyezik. A parazitoid darazsak az aknázólégybábok belsejében fejlődnek. A bábokból már kifejlett darazsak bújnak elő.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Minusa megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - 0,25/m² -  
m²/egység - 2000 -  
telepítés időköze (napokban) - 7 -
telepítés gyakorisága - min. 3x -
megjegyzés - ha >1 lárva/10 növény ha >1 lárva/10 növény használjon Miglyphus-t

Használati útmutató

Használati útmutató

A Minusa kijuttatása

Telepítsen parazitoid darazsakat a levelek közé a reggeli vagy az esti órákban.

Play

A Minusa számára legelőnyösebb környezet

A Minusa alkalmazása alacsony fertőzöttségi szint esetén ajánlott. Az év hidegebb időszakaiban is kifejti hatását, ezért már a szezon kezdetétől használható. A hőmérséklet emelkedésével a Minusa mellett érdemes Miglyphust is alkalmazni.

Mellékhatások

Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Minusa termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.