Spidend

Tudományos név:
Feltiella acarisuga
Közhasználatú név:
Gubacsszúnyog
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Spidendet?

A Spidend különféle takácsatkafajokkal szembeni biológiai védekezésre szolgál. Különösen hatékonyan alkalmazható a takácsatka kolóniák, illetve gócpontok ellen.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Spidend?

A kifejlett gubacsszúnyogok aktívan keresik a takácsatka kolóniákat és petéiket a takácsatkák közelében helyezik el. A peték egy hét alatt érett lárvává fejlődnek. A kikelt lárvák a takácsatka petéivel táplálkoznak.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Spidend megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - 0,25/m² 10/m²  
m²/egység - 1000 25  
telepítés időköze (napokban) - 7 7  
telepítés gyakorisága min. 3 x min. 3x
megjegyzés – csak a fertőzött területekre telepítendő az egész üvegházban telepítendő  

Használati útmutató

Használati útmutató

A Spidend kijuttatása

  • Fúrjon egy lyukat a doboz tetejére és a dobozt helyezze kőzetgyapotlemezre, vagy közvetlenül a talajra.
  • Óvja a közvetlen napfénytől és a nedvességtől.
  • Legalább két hétig hagyja a dobozt eredeti helyén.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.

A Feltiella acarisuga minden esetben a Phytoseiulus persimilis ragadozó atkával (Spidex) együtt alkalmazandó.

Play

A Spidend számára legelőnyösebb környezet

Az optimális eredmény érdekében biztosítson magas (80%-os relatív) páratartalmú környezetet, valamint 20–27 °C-os hőmérsékletet.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Spidend termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?