Spidex

Tudományos név:
Phytoseiulus persimilis
Közhasználatú név:
Ragadozó atkák
Termékkategória:
Natural enemy
[Translate to Hungary:]
[Translate to Hungary:]
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Spidexet?

A Spidex a közönséges takácsatka (Tetranychusurticae) elleni biológiai védekezésre használható. Bevethető minden stádiumban lévő takácsatkával szemben, de a korai fejlődési szakaszokban lévő egyedek ellen hatékonyabban alkalmazható. A Spidex megelőzéshez, vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Spidex?

A Phytoseiuluspersimilis a takácsatka valamennyi fejlődési szakaszban lévő egyedeivel táplálkozik, de elsősorban a petéit kedveli. A ragadozó atka átszúrja a petéket és elfogyasztja azok tartalmát. A Phytoseiuluspersimilis kifejlett példányai megtámadják a kifejlett takácsatkákat is, de az alacsonyabb fejlődési szakaszban lévő egyedei csak korai stádiumokban lévő prédaállatot fogyasztanak. A lárvák nem táplálkoznak. A ragadozó atka egyedüli tápláléka a közönséges takácsatka (Tetranychus spp.).

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

  • 100 ml-es palack adagolókupakkal, amely 2000 kifejlett egyedet tartalmaz
  • 500 ml-es palack, amely 10 000 kifejlett egyedet tartalmaz
  • Minden palack faforgáccsal kevert imágókat tartalmaz.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Spidex kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot.
  • Permetezze az anyagot a levelekre, vagy öntse Diboxokba.
  • A Spidexet a (Mini)Airbug/Airobug készülékkel mechanikai úton is kijuttathatja.
Play

A Spidex számára legelőnyösebb környezet

Naponta legalább néhány órán át biztosítsunk 75% feletti relatív páratartalmat és 20 °C feletti hőmérsékletet. A Phytoseiulus persimilis atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Spidex termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?