Terranem

Tudományos név:
Heterorhabditis bacteriophora
Közhasználatú név:
Rovarpatogén fonálférgek
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Terranemet?

A Terranem különböző bogárfajok lárváinak (pajoroknak) biológiai kártevő-szabályozására használható, különösen hatékony védelmet biztosít a kerti cserebogár (Phyllopertha horticola) lárváival szemben. A Terranem sikeresen bevethető még a Serica brunnea, a Hoplia spp. és az Aphodius nemzetségbe tartozó ganajtúró bogarak ellen.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Terranem?

Kijuttatásukat követően a fonálférgek aktívan keresik prédaállatukatés behatolnak annak testébe. A fonálférgek táplálkoznak prédaállatukból és táplálkozásuk során emésztőrendszerükből egy speciális baktériumot juttatnak annak szervezetébe. Ezek a baktériumok a fonálférgek által könnyen emészthetővé teszik a gazdaállat szöveteit. A megtámadott lárva néhány napon belül elpusztul.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Minden doboz (harmadik fejlődési szakaszban lévő) lárvákat tartalmaz zselében

Egy dobozban 2 tasak található, amelyek 250 millió fonálférget tartalmaznak egyenként.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Terranem kijuttatása

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Terranem megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
Adagolás 0,5 millió/m² 0,5 millió/m²
m²/egység 1000 1000
Telepítés időköze (napokban) 21–28
Telepítés gyakorisága 1x 2x
Megjegyzés korai betelepítés (L2 lárvák) kései betelepítés (L3 lárvák)

A Terranem számára legeredményesebb környezet

  • Gondoskodni kell a talaj magas nedvességtartalmáról.
  • 14 °C és 33 °C közötti talajhőmérséklet szükséges.
  • A fonálférgek érzékenyek az ultraibolya-sugárzásra (UV-fényre): ne alkalmazza őket közvetlen napfénynek kitett helyen.
  • Ha levélre szeretnénk kijuttatni, azt az UV-fény hatásának minimalizálása és a fonálférgek számára fontos nedvesség maximalizálása érdekében csak az esti időszakra időzítsük.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné az Aphilint, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert Biological Systems nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Tárolási javaslat:

  • Tárolhatóság: a lejárati dátumot lásd a csomagoláson.
  • Tárolási hőmérséklet: 2–6 °C
  • Sötét helyen tárolandó.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?