Trianum-G

Hatóanyag:
Trichoderma harzianum T-22
Közhasználatú név:
Talajlakó gomba
Termékkategória:
Biológiai gombaölő szer
  • A talajeredetű betegségek megelőzéséhez és visszaszorításához

  • Elősegíti a növények egyenletes növekedését

  • Granulátum formában könnyen a termesztőközegbe keverhető vagy eloszlatható azon, illetve vetéskor vagy ültetéskor kijuttatható.

Play
  • A talajeredetű betegségek megelőzéséhez és visszaszorításához

  • Elősegíti a növények egyenletes növekedését

  • Granulátum formában könnyen a termesztőközegbe keverhető vagy eloszlatható azon, illetve vetéskor vagy ültetéskor kijuttatható.

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

A Trianum-G többféle hatásmechanizmuson keresztül védi a növényeket a talajeredetű gyökérbetegségek ellen. Emellett elősegíti a gyökérrendszer fejlődését, a tápanyagfelvételt és a növények növekedését.

Betegségek

A Trichoderma harzianum T-22 véd az olyan talajeredetű betegségek ellen, mint a Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp. és Microdochium spp. Emellett a Trianum-G elősegíti a növények egyenletes növekedését.

Növénykultúra jellege

A Trianum-G a legtöbb növénykultúrában használható.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A Trianum-G az alábbi mechanizmusok alapján fejti ki hatását:

Versengés a térért
A Trianum-G gyorsabban növekszik a gyökér felületén, mint más, talajban élő gombák. Így a többi gombafajnak kevesebb esélye van arra, hogy megtelepedjen a gyökérzeten.

Versengés a tápanyagokért
A Trianum-G feléli a kórokozó gombák táplálékául szolgáló tápanyagforrást. Ezáltal a kórokozóknak kisebb esélyük van a fejlődésre.

Kórokozó gombák parazitálása
A Trianum-G a kórokozó gombák micéliuma körül növekszik. Így a kórokozó sejtfalai leomlanak, és a kórokozó gomba elhal.

A növény megerősítése
A Trianum fejleszti a növény gyökérzetét azáltal, hogy elősegíti a hajszálgyökér-képződést, ami jobb víz- és a tápanyagfelvételt eredményez. Ez erősebb és egyenletesebb terményt és jobb terméshozamot eredményez. Ez a hatás erősebb, amikor a növény igénybevételnek van kitéve, illetve a termesztési feltételek eltérnek az optimálistól. A Trianum-G ezenfelül megerősíti a növény föld feletti részeinek védekező mechanizmusát, az úgynevezett indukált szisztémás rezisztenciát (ISR-t). A Trianum-G képes arra, hogy bizonyos „kötött” tápanyagokat, mint például a mangán és a vas, a növények számára felvehető formába alakítson.

Play
Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Csomag mérete 5 kg-os és 20 kg-os zsákok.
Megjelenési formája Granulátum (GR)
Koncentrációja 1,5x10⁸ cfu (életképes Trichoderma harzianum T-22 spóra)/gramm.
Használati útmutató

Használati útmutató

Kijuttatás

A Trianum-G az ültető közegbe keverhető, illetve a talajra vagy a barázdába szórható.

Ültető közegbe keverés:
Ügyeljen arra, hogy a Trianum-G egyenletesen legyen a közegbe keverve.

Talajra szórás:
A terméket csak a kezelni kívánt területen alkalmazza. Az alkalmazott terméket fedje be talajjal, vagy más módon keverje bele a talajba.

A granulátumszóróval történő mechanikus kijuttatás esetén a granulátumszóró kilépő nyílásának a lehető legközelebb kell lennie a talajhoz, hogy a szél ne fújja el a kis szemcséket. Gondoskodjon arról, hogy a Trianum-G szemcséi akadálymentesen haladjanak át a szóróberendezések csőrendszerén (kerülje a csőhajlatokat).

Használjon adagolókanalat a kézi alkalmazáshoz, hogy biztosítsa az egyenletes kijuttatást.

Adagolás

  • A Trianum-G adagolása a növénykultúrától függ, és mindig az adott helyzethez kell igazítani. Ellenőrizze a címkén az egyes növénykultúrákra és helyzetekre ajánlott adagolást
  • A kijuttatott mennyiség általában 10–50 kg/ha, 1–10 kg/1000 növény vagy 375–750 gramm/m3 ültetőközeg.
  • Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával

Időzítés

A növény növekedési ciklusa kezdetén juttassa ki, minél hamarabb.

Környezeti feltételek

A Trianum-G számos környezetben képes jó teljesítményt nyújtani. A Trichoderma harzianum T-22 eltérő éghajlati viszonyok közepette (10–34 °C/50–93 °F), 4 és 8 közötti pH-értékű talajban, jó néhány termesztőközeg-típusban és számos növényfajta gyökerein képes a növekedésre.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

A lejárati dátumot lásd a csomagoláson.

Tárolási hőmérséklet

4–8 °C/39–46 °F.

Tárolási feltételek

Közvetlen napfénytől távol tartandó.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?