Tripol

Tudományos név:
Bombus terrestris
Termékkategória:
Pollination
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Tripolt?

A (három poszméhkolóniát tartalmazó) Tripol kaptárakat kifejezetten szabadföldi növények beporzására fejlesztettük ki. A Tripol vízhatlan, emellett kiváló szigetelése és szellőztetése lehetővé teszi, hogy a poszméhek még jobb teljesítményt nyújtsanak.

Minden kolónia saját, csak bejáratként funkcionáló „Beehome” ajtóval rendelkezik, amely a kaptárba való visszatérésüket követően otthon tartja a poszméheket, amíg az ajtót ismét ki nem nyitják. A „Beehome” ajtó használata lehetővé teszi, hogy végrehajtsa a szükséges növényvédelmi műveleteket, vagy a kaptárat egy másik növényfajta beporzásához más helyszínre mozgassa. A Tripol még a növények virágzása előtt kihelyezhetőés legalább négy héten keresztül biztosítja a beporzást.

Play

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Tripol?

Kiengedésüket követően a poszméh dolgozók megkezdik a növény beporzását. Munkájukat a kaptár elhelyezését követő hetekben kikelő dolgozók segítik.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Három poszméhkolóniát, vagyis egy királynőt, 350–400 dolgozót, ivadékokat (bábokat, petéket és lárvákat), továbbá cukoroldatot tartalmazó kaptár

Használati útmutató

Használati útmutató

A Tripol kihelyezése

A Tripol kolóniák már a növény virágzása előtt 4–7 nappal kiengedhetők. Korai kiengedésük nem befolyásolja kedvezőtlenül sem a kolóniákat, sem beporzási képességüket.

 • A Tripol kaptárakat egyenletesen oszlassa el a termőterületen. Legjobb, ha a kaptárat kicsivel a talajszint fölé, vízszintes felületre teszi.
 • A kaptárak elhelyezését követően várjon legalább fél órát, mielőtt kinyitja a röpnyílásokat. Ezzel lehetővé teszi, hogy a poszméhkolóniák megnyugodjanak.
 • Védje a kaptárakat a közvetlen napfénytől és az esőtől és helyezzen rájuk például egy követ, nehogy elfújja őket a szél.
 • Meleg időben nyissa ki a kaptárak tetején található szellőzőnyílásokat.
 • Tolja felfelé az egyes kaptárak fehér tolóajtaját, amíg láthatóvá nem válik a két röpnyílás (a bejárat és a kijárat). Ne távolítsa el a doboz fedele alatti kis fekete ajtót.

A Tripol számára legelőnyösebb környezet

A Tripol használata 10 és 30 °C közötti környezeti hőmérsékleten a legeredményesebb.

Szempontok a kaptár elhelyezéséhez

 • Gondoskodjon a kaptárak és a röpnyílások jó láthatóságáról, hogy a poszméhek könnyen haza tudjanak találni.
 • Ne döntse meg a kaptárt, mert azzal a cukoroldat szivárgását okozhatja.
 • Amennyiben a Tripol kaptárat máshová kívánja helyezni, fontos, hogy valamennyi poszméh visszatérjen a kaptárba. Húzza lefelé a fehér tolóajtót, amíg le nem zárul a két röpnyílás egyike. Ezzel megakadályozza, hogy a kaptárban lévő poszméhek kirepüljenek. Két óra elteltével, amikor már mindegyik poszméh visszatért, teljesen lezárhatja a fehér tolóajtót. Tegye a Tripol kaptárt új helyére, majd legalább fél órát biztosítson a poszméhek számára, hogy megnyugodjanak.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

 • Minden kaptárt táplálékkal láttunk el, hogy a poszméhek jó állapotban vészeljék át a szállítást és a tárolást.
 • A legjobb beporzási hatékonyság biztosítása érdekében már megérkezésének napján vegye használatba a kaptárt.
 • Legkésőbb a kézhezvételét követő napon kezdje meg a kaptár használatát.
 • A poszméhek számára biztosítsa a 15 és 25 °C közötti hőmérsékletet.
 • A kaptárt ne tegye olyan helyre, ahol közvetlenül éri a napfény.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?