Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: április 22, 2021

A Koppertnél minden nap a Föld napja

News_healthy_planet.png

Állítsuk helyre földünk egyensúlyát! Bolygónk egészségének megóvása nem lehetőségünk, hanem kötelességünk

Minden év április 22-én világszerte több millióan emlékeznek meg a Föld napjáról, hitet téve a környezet védelme mellett.

A Koppert egyértelmű módon járul hozzá a fenntarthatósághoz: minden megoldásunk arra épül, hogy természet és ember egyenlő mértékben ad és kap az előnyökből. Mély tisztelettel viszonyulunk a természethez. Merítünk a természet bölcsességéből, és hisszük, hogy napjaink számos kihívására maga a természet kínálja a választ. Ezért úgy véljük, hogy a világ legnagyobb kihívásainak megoldásához éppen annyira figyelembe kell vennünk a természet érdekeit, mint a miénket, emberekét. Ápolnunk kell a természethez fűződő kapcsolatunkat, és meg kell értenünk működését.

Állítsuk helyre a Föld egyensúlyát!

Az idei, „Állítsuk helyre a Föld egyensúlyát!” mottó köré szerveződő Föld napja nem csupán arra helyezi a hangsúlyt, hogy a világjárványból való kilábalással párhuzamosan csökkentsük bolygónkra gyakorolt hatásunkat, hanem azt is vizsgálja, hogyan tudnánk helyreállítani az általunk okozott károkat. A Koppertnél a természetben keressük a megoldásokat, ünnepeljük a zöld technológiákat, és olyan innovatív módszereket dolgozunk ki, amelyek tartós átalakulást hozva képesek helyreállítani a Föld egyensúlyát, ugyanakkor tápanyagdús és biztonságos élelmiszerrel látják el az emberiséget.

Zöld technológia

A jótékony rovarok, mikroorganizmusok, biostimulánsok és feromonok alkalmazásával megvalósuló biológiai kártevő-szabályozás olyannyira előnyös a termelőknek, hogy mára már számtalan megoldás létezik a növények ellenálló képességének fokozására, amelyeknek köszönhetően a kártevők és a betegségek nem tudnak komoly kárt okozni. A növénytermesztés és a növényvédelem minden fontos elemére készülnek holisztikus megközelítést alkalmazó megoldások. A Koppert élen jár egy újfajta, a hagyományos módszereket és termékeket mellőző mezőgazdasági szemlélet kialakításában, amelyben a vegyészet szerepét a biológia veszi át.

Innováció

A Koppertnél rengeteg időt és erőforrást fordítunk a természet megismerésére. Erősségünk abban áll, hogy képesek vagyunk a megszerzett tudás alapján gyakorlati megoldásokat kidolgozni az aktuális mezőgazdasági és kertészeti problémákra. Kutatás-fejlesztési részlegünk nem egyszer állt elő olyan biológiai megoldásokkal, amelyek a későbbiek során világszerte elterjedtek.

Folyamatos K+F tevékenységünk eredményeként kidolgozott innovatív biológiai megoldásainkkal a termelők sikerrel vehetik fel a harcot a kártevőkkel és a betegségekkel. Szaktudásunkra építve létrehoztunk egy nemzetközi tudásbázist, amely támogatja a termelőket, viszonteladókat, fogyasztókat és jogalkotókat abban, hogy előmozdítsák a fenntartható termelést szerte a világon.

Regeneratív és fenntartható gazdálkodás

A regeneratív és fenntartható gazdálkodási gyakorlatok csökkentik a termőtalaj kimerülését, a talajeróziót és a vízszennyezést. A fenntartható módszerek ráadásul helyreállítják a talaj termőképességét és a biodiverzitást is. Tudjon meg többet arról, hogyan valósulnak meg a gyakorlatban a mezőgazdaság fenntarthatósága érdekében tett erőfeszítéseink: világszerte termelők számolnak be arról, hogyan járulnak hozzá a Föld egyensúlyának helyreállításához a mezőgazdaságban alkalmazott természetes megoldásokkal.

* A történelemben először 1970-ben ünnepeltük a Föld napját. E jeles nap a közvélemény ébredező figyelmét bolygónk állapotára irányította. Azóta minden év április 22-én 190 országban emlékeznek meg erről a napról. Küldetése, hogy világszerte egyre szélesebb körben népszerűsítse a környezettudatosságot, és pozitív változásokat segítsen elő.