Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: június 01, 2020

Gerbera ajándékba a koronavírus idején


A Koppert magyarországi és szomszédos országbeli ügyfelei gerberacsokrot kaptak ajándékba annak jeléül, hogy a Koppert ezekben az embert próbáló időkben is törődik termelőivel. E gesztus ötlete akkor született meg, amikor hírt kaptunk arról, hogy egy magyar gerberatermelőt különösen súlyosan érint a koronavírus-járvány hatása.

„A világméretű járvány európai megjelenésekor ügyfeleink aggódni kezdtek vállalkozásuk jövőjéért” – meséli Ron Verhaagh, az európai országok forgalmazásért felelős területi vezetője. „Néhány hét után a zöldségfélék ára visszatért a szokásos szintre, a dísznövény-termelők számára azonban nem akart véget érni a válság. Ekkor támadt ez a remek ötletünk.”

A Koppert egyik legrégebbi ügyfele és forgalmazója, a magyarországi Floratom 25 hektáros területen termeszt gerberát és paradicsomot Szeged környékén. Bár a paradicsom ára idővel emelkedett, a gerberáé továbbra is stagnált. A Floratom ezért elhatározta, hogy egy hektár kivételével felszámolja gerberaültetvényét.

Meglepetés virág

„Szerettük volna támogatni a Floratomot és a többi ügyfelünket, ezért azt találtuk ki, hogy 850 gerberacsokrot veszünk a Floratomtól. A virágcsokrokat aztán kiszállítottuk jótékony rovarokat és poszméheket vásárló magyarországi ügyfeleinknek” – emlékszik vissza Ron. „Ahogyan az a képekről is látszik, nagy örömet szereztünk vele termelőinknek!”

„Lélegzetelállító”, „megható”, „ez a marketing hatásosabb, mint egy szép brosúra”, „a feleségem jobban örül a virágoknak, mint a számlának” – ez csupán néhány reakció azok közül, amelyeket boldog ügyfeleinktől kaptunk.