Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: június 15, 2021

Környezetbarát hűtődoboz: a Koppert új, fenntartható csomagolása

Keep_it_cool_news.jpg

Környezetbarát hűtődoboz: a Koppert új, fenntartható csomagolása

Nemrégiben mutattuk be biológiai megoldásaink szállításához tervezett, 100%-ban újrahasznosítható hűtődobozunkat. Ez a kezdeményezés része azoknak a fejlesztéseknek, amelyek révén a vállalat igyekszik elérni a „zéró hulladék 2030-ra” fenntarthatósági célját. Az új, fenntartható doboz a kertészeti és mezőgazdasági kártevők világszintű visszaszorítása érdekében bevetett jótékony rovarok és mikroorganizmusok szállítására szolgál majd. A környezetbarát hűtődobozt kifejezetten nagy távolságra történő szállításra terveztük, hogy termékeink egészen a célállomásig megőrizzék frissességüket és minőségüket.

A környezetbarát hűtődobozt élő rovarok és mikroorganizmusok szállításához terveztük és alakítottuk ki. A hűtődobozokat első körben a Koppert központi irodájából a leányvállalatokhoz fogjuk szállítani, a Koppert ügyfeleihez egy későbbi fázisban jutnak majd el.
„Az új doboz teljes egészében bioalapú és megújuló anyagokból készül, és 100%-ban újrahasznosítható.
Előállításához csak újrahasznosított kartont és papírt használunk. Bár elvileg a korábbi modellben alkalmazott hungarocell is teljes mértékben újrahasznosítható, gyakorlatilag világszinten csupán néhány feldolgozó üzem foglalkozik ezzel, míg a papír és a karton újrahasznosítása széles körben elterjedt. Ezért választotta a Koppert ezt a csomagolóanyagot.

A váltás előnyei

• E hulladéktípus újrahasznosítása világszerte könnyebben megvalósítható

• Megújuló alapanyagok

• Jobb légáteresztő képessége kedvező a rovarok számára

• Hatékonyabban szabályozza a nedvességet (alacsonyabb páralecsapódás/jobb nedvszívó és párologtató képesség)

• Helytakarékosan tárolható (könnyen laposra hajtható és egymásra helyezhető)

• Kisebb volument kell újrahasznosítani

• A méretét a légi szállítás rakteréhez optimalizáltuk

Környezetbarát hűtődobozunkat az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlesztési céljainak hulladék- és szennyezéscsökkentésre vonatkozó ajánlásaival összhangban fejlesztettük ki. „Végső célunk az, hogy 2030-ig 0%-ra szorítsuk vissza a belső és külső helyszíneken termelt hulladékot, és ezzel párhuzamosan termékeinket és csomagolásainkat 100%-ban fenntartható anyagokból állítsuk elő, hozzájárulva ezzel az egészséges környezethez” – árulja el Edwin Muijt, a Koppert csomagoló- és alapanyagok fenntarthatóságával foglalkozó fókuszcsoportjának vezetője.