Horiver

Típus:
Sticky trap with wet glue
Típus:
Sárga ragacsos csapdák
Termékkategória:
Monitoring
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Horivert?

A Horiver a levéltetvek, aknázólegyek, molytetvek, tripszek és tőzegszúnyogok kifejlett egyedeinek megfigyelésére és csapdába gyűjtésére szolgál.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Horiver?

A növényházi termesztés elengedhetetlen kelléke a ragacsos csapda, amelynek segítségével észlelhetjük a repülő kártevők számos fajtáját és meg is ritkíthatjuk populációjukat. A ragacsos csapdák révén már megjelenésük korai szakaszában felfigyelhetünk a kártevőkre, majd biológiai eszközök bevetésével felvehetjük ellenük a harcot. Ezáltal elkerülhetjük a vegyszerek szükségtelen alkalmazását.

Emellett a ragacsos csapdákba került rovarok mennyiségének rendszeres felmérésével képet kaphatunk arról, mikor jelennek meg a kártevők növényházunkban, milyen gyorsan fejlődik populációjuk és várhatóan mikor éri el rajzásuk a csúcspontját. A ragacsos csapdák használatával a gazdálkodók sokkal jobban felkészülhetnek a potenciális veszélyekre.

Horiver (kicsi kiszerelése) rácsos kialakítású ami megkönnyíti az elfogott kártevők megszámlálását.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Horiver kihelyezése

Használati útmutató:

  • Magasra növő növénykultúrák – például uborka, paradicsom és paprika – esetén helyezze a csapdákat kicsivel a növény csúcsa fölé, magasságukat a növény fejlődésének megfelelően folyamatosan módosítsa.
  • Alacsony lombozatú növények esetén támassza meg a csapdákat rúddal vagy huzaltartóval és helyezze őket legfeljebb 30 cm-rel a növény csúcsa fölé.
  • A csapdákat olyan helyekre tegye ahol nagy a kártevő-fertőzöttség veszélye, például ajtókhoz, tartóoszlopok végeihez és vízszintes szellőzőnyílásokhoz.
Play

Ajánlott mennyiség

Megfigyelés céljából egy 1000 m²-es területre öt csapdát érdemes kihelyezni. Amennyiben a csapdákat arra kívánja használni, hogy a gócpontokon hozzájáruljanak a biológiai kártevő-szabályozáshoz (vagyis tömegével fogják el a kártevőket), akkor 20 m²-enként legalább egy csapdát helyezzen ki, de 2 m²-nél sűrűbben ne legyenek csapdák. Erre a célra egyaránt használhatók kis- és nagyméretű csapdák.

Kezelés

A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?