Horiver

Típus:
Sticky trap with wet glue
Típus:
Sárga ragacsos csapdák
Termékkategória:
Monitoring

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Horivert?

A Horiver a levéltetvek, aknázólegyek, molytetvek, tripszek és tőzegszúnyogok kifejlett egyedeinek megfigyelésére és csapdába gyűjtésére szolgál.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Horiver?

A növényházi termesztés elengedhetetlen kelléke a ragacsos csapda, amelynek segítségével észlelhetjük a repülő kártevők számos fajtáját és meg is ritkíthatjuk populációjukat. A ragacsos csapdák révén már megjelenésük korai szakaszában felfigyelhetünk a kártevőkre, majd biológiai eszközök bevetésével felvehetjük ellenük a harcot. Ezáltal elkerülhetjük a vegyszerek szükségtelen alkalmazását.

Emellett a ragacsos csapdákba került rovarok mennyiségének rendszeres felmérésével képet kaphatunk arról, mikor jelennek meg a kártevők növényházunkban, milyen gyorsan fejlődik populációjuk és várhatóan mikor éri el rajzásuk a csúcspontját. A ragacsos csapdák használatával a gazdálkodók sokkal jobban felkészülhetnek a potenciális veszélyekre.

Horiver (kicsi kiszerelése) rácsos kialakítású ami megkönnyíti az elfogott kártevők megszámlálását.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

A Horiver az alábbi kiszerelésekben kapható:
25 x 10 cm (kicsi, 8 kétoldalas + 2 egyoldalas ragacsos csapda)
25 x 20 cm (közepes, 10 kétoldalas + 2 egyoldalas ragacsos csapda)
25 x 40 cm (nagy, 10 kétoldalas + 2 egyoldalas ragacsos csapda)

Használati útmutató

Használati útmutató

A Horiver kihelyezése

Használati útmutató:

  • Magasra növő növénykultúrák – például uborka, paradicsom és paprika – esetén helyezze a csapdákat kicsivel a növény csúcsa fölé, magasságukat a növény fejlődésének megfelelően folyamatosan módosítsa.
  • Alacsony lombozatú növények esetén támassza meg a csapdákat rúddal vagy huzaltartóval és helyezze őket legfeljebb 30 cm-rel a növény csúcsa fölé.
  • A csapdákat olyan helyekre tegye ahol nagy a kártevő-fertőzöttség veszélye, például ajtókhoz, tartóoszlopok végeihez és vízszintes szellőzőnyílásokhoz.
Play

Ajánlott mennyiség

Megfigyelés céljából egy 1000 m²-es területre öt csapdát érdemes kihelyezni. Amennyiben a csapdákat arra kívánja használni, hogy a gócpontokon hozzájáruljanak a biológiai kártevő-szabályozáshoz (vagyis tömegével fogják el a kártevőket), akkor 20 m²-enként legalább egy csapdát helyezzen ki, de 2 m²-nél sűrűbben ne legyenek csapdák. Erre a célra egyaránt használhatók kis- és nagyméretű csapdák.

Kezelés

A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.