Natupol Booster

Tudományos név:
Bombus terrestris
Termékkategória:
Pollination
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Natupol Boostert?

A Natupol Boostert kifejezetten olyan növények eredményes beporzásához fejlesztettük ki, amelyek virágzási ideje egy–négy hétés amelyek termesztése 500 és 5000 m2 közötti nagyságrendű szabadföldi termőterületen történik. Poszméhek szinte valamennyi beporzást igénylő szabadföldi növénynél alkalmazhatók, ilyenek például: a csonthéjas magvú gyümölcsök (cseresznye, szilva, sárgabarack); a húsos gyümölcsök (alma, körte, kivi); a bogyós gyümölcsök (áfonya, málna, szamóca, szeder); a tökfélék (görögdinnye, tök stb.), valamint a gumós és olajnövények (hibrid repce stb.).

Play

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Natupol Booster?

A Natupol Booster egy nagyméretű poszméhkolóniával felszerelt kaptár. Extra szellőztetésének köszönhetően a kolónia kevésbé van kitéve a párásodás és a szélsőséges forróság kedvezőtlen hatásainak. Kiengedésüket követően a dolgozó méhek megkezdik a növény beporzását. Munkájukat a kaptár elhelyezését követő hetekben kikelő dolgozók segítik.

A Natupol Booster plusz védelmet biztosít a poszméhkolónia számára az eső és a hőmérséklet-ingadozás ellen. Szabadalmaztatott Natupol Booster kaptárunk 80%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz, rendkívül környezetbarát és fenntartható termék. A remekül szigetelt kaptárat extra szellőztetéssel láttuk el, hogy melegebb éghajlaton is használni lehessen. A szigetelés és a szellőztetés ideális egyensúlya tökéletes belső hőmérsékletet biztosít ami növeli a poszméhkolónia teljesítményét.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Egy nagyméretű poszméhkolóniát, vagyis egy királynőt, dolgozókat, ivadékokat, továbbá cukoroldatot tartalmazó kaptár

Használati útmutató

Használati útmutató

A Natupol Booster kihelyezése

A Natupol Booster kolóniák már a növény virágzása előtt 4–7 nappal kiengedhetők. Korai kiengedésük nem befolyásolja kedvezőtlenül sem a kolóniákat, sem beporzási képességüket.

 • A Natupol Booster kaptárakat egyenletesen elosztva helyezze ki a termőterületre. Legjobb, ha a kaptárat kicsivel a talajszint fölé, vízszintes felületre teszi.
 • A kaptár elhelyezését követően várjon legalább fél órát, mielőtt kinyitja a röpnyílásokat, hogy a poszméhkolónia megnyugodhasson.
 • Szükség esetén védje a kaptárt a közvetlen napfénytől és az esőtől és helyezzen például egy követ a tetejére, nehogy elfújja a szél.
 • Meleg időben nyissa ki a kaptár tetején található szellőzőnyílásokat.
 • A kaptár felnyitása előtt távolítsa el a fehér fedelet.

A Natupol Booster számára legelőnyösebb környezet

A Natupol Booster 10 és 30 °C közötti környezeti hőmérsékleten működik a leghatékonyabban.

Szempontok a kaptár elhelyezéséhez

 • Gondoskodjon a kaptár és a röpnyílások jó láthatóságáról, hogy a poszméhek könnyen hazataláljanak.
 • Ne döntse meg a kaptárt, mert azzal a cukoroldat szivárgását okozhatja.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

 • Minden kaptárt táplálékkal láttunk el, hogy a poszméhek jó állapotban vészeljék át a szállítást és a tárolást.
 • A legjobb beporzási hatékonyság biztosítása érdekében már megérkezésének napján vegye használatba a kaptárt.
 • Legkésőbb a kézhezvételét követő napon kezdje meg a kaptár használatát.
 • A poszméhek számára biztosítsa a 15 és 25 °C közötti hőmérsékletet.
 • A kaptárt ne tegye olyan helyre ahol közvetlenül éri a napfény.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?