Natupol Booster

Tudományos név:
Bombus terrestris
Közhasználatú név:
Földi poszméh
Termékkategória:
Virágbeporzás
 • Szabadföldi rövid virágzású növényekhez

 • Szabadalmaztatott környezetbarát kialakítás

 • Időjárásálló és extra jól szellőző kivitel

Play
 • Szabadföldi rövid virágzású növényekhez

 • Szabadalmaztatott környezetbarát kialakítás

 • Időjárásálló és extra jól szellőző kivitel

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

A Natupol Boostert olyan növénykultúrákhoz fejlesztették ki, amelyek rövid (egy-négy hétig tartó) intenzív virágzási időszakkal rendelkeznek és sok nektárt termelnek. A korai virágzású növények esetében az extra szigeteléssel ellátott Tripol jobb választás.

Növénykultúra jellege

Tök, cukkini, görögdinnye, kivi, továbbá ipari vetőmagtermesztés, például repce, takarmánynövények, napraforgó stb.

Play
Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A méhcsalád betelepítése után a dolgozó poszméhek megkezdik a virágok beporzását, miközben virágport gyűjtenek a kikelő egyedek táplálására. A betelepítést követő hetekben több dolgozó fejlődik ki a petékből, ami növeli a kolónia méretét és a beporzási teljesítményt. Néhány hét múlva a kolónia eléri maximális méretét, és elkezd csökkenni a mérete és a beporzási aktivitása. A kolónia fejlődése a környezeti körülményektől, valamint a virágpor mennyiségétől és minőségétől függ.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Kiszerelés

Egy extra nagy beporzó egység, amely több poszméhcsaládot tartalmaz, beleértve egy vagy több méhkirálynőt, dolgozókat, ivadékokat és cukros vizet.

Használati útmutató

Használati útmutató

Kijuttatás

 • A Natupol Booster kaptárak már a növény virágzása előtt 4–7 nappal kihelyezhetők.
 • A Natupol Booster kaptárakat egyenletesen elosztva helyezze ki a termőterületre. Legjobb, ha a kaptárat kicsivel a talajszint fölé, vízszintes felületre teszi
 • A kaptárak elhelyezését követően várjon legalább 30 percet, mielőtt kinyitja a kaptár röpnyílásait, hogy a poszméhkolónia megnyugodhasson
 • Meleg időben nyissa ki a kaptár tetején található szellőzőnyílásokat
 • A kaptár felnyitása előtt távolítsa el a fehér fedelet
 • A beporzási teljesítmény és időtartam növényenként változik, és függ a környezeti feltételektől. Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében mindig vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával.

Környezeti feltételek

A Natupol Booster használata 12–30 °C közötti környezeti hőmérsékleten a legeredményesebb. Figyeljen a forró klímájú környezetben való használatra vonatkozó jó gyakorlatokra. Védje a közvetlen napfénytől.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

A legjobb beporzási hatékonyság biztosítása érdekében már megérkezésének napján vegye használatba a kaptárt. Szükség esetén a kaptárak legfeljebb 1 napig tárolhatók.

Tárolási hőmérséklet

15–25 °C.

Tárolási feltételek

Tartsa a kaptárakat jól szellőző környezetben, a közvetlen napfénytől védve.

Higiénia

A méhcsaládokat a növény virágzása után, de legkésőbb 10 héttel a betelepítés után el kell távolítani.

Ártalmatlanítás

A régi kaptárakat helyezze lezárható műanyag zacskóba körülbelül 2 hétre. Ezt követően a helyi jogszabályok szerint ártalmatlanítsa a kaptárakat.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?