Natupol Trio

Tudományos név:
Bombus terrestris
Közhasználatú név:
Földi poszméh
Termékkategória:
Virágbeporzás
 • Szabadföldi korai virágzású növényekhez

 • Beehome ajtóval

 • Időjárásálló

Play
 • Szabadföldi korai virágzású növényekhez

 • Beehome ajtóval

 • Időjárásálló

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

A (három nagy poszméhkolóniát tartalmazó) Natupol Trio kaptárakat tavasszal virágzó szabadföldi növények beporzására fejlesztettük ki.

Növénykultúra jellege

Csonthéjasok, almatermésűek, szamóca, áfonya.

Play
Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A méhcsalád betelepítése után a dolgozó poszméhek megkezdik a virágok beporzását, miközben virágport gyűjtenek a kikelő egyedek táplálására. A betelepítést követő hetekben több dolgozó fejlődik ki a petékből, ami növeli a kolónia méretét és a beporzási teljesítményt. Néhány hét múlva a kolónia eléri maximális méretét, és elkezd csökkenni a mérete és a beporzási aktivitása. A kolónia fejlődése a környezeti körülményektől, valamint a virágpor mennyiségétől és minőségétől függ.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Kiszerelés

3 különálló, extra nagyméretű poszméhkolóniát, vagyis egy királynőt, dolgozókat, ivadékokat, továbbá cukoroldatot tartalmazó kaptár.

Használati útmutató

Használati útmutató

Kijuttatás

 • A Natupol Trio kaptárak már a növény virágzása előtt 4–7 nappal kihelyezhetők.
 • A Natupol Trio kaptárakat egyenletesen oszlassa el a területen. Legjobb, ha a kaptárat kicsivel a talajszint fölé, vízszintes felületre teszi
 • A kaptárak elhelyezését követően várjon legalább fél órát, mielőtt kinyitja a röpnyílásokat, hogy a poszméhek megnyugodhassanak.
 • Védje a kaptárakat a közvetlen napfénytől és az esőtől, és helyezzen rájuk például egy követ, nehogy elfújja őket a szél.
 • Meleg időben nyissa ki a kaptár tetején található szellőzőnyílásokat.
 • Húzza felfelé az egyes kaptárak fehér tolóajtaját, amíg láthatóvá nem válik a két röpnyílás (a bejárat és a kijárat). Ne távolítsa el a doboz fedele alatti kis szürke ajtót.
 • A beporzási teljesítmény és időtartam növényenként változik, és függ a környezeti feltételektől. Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében mindig vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával.

Környezeti feltételek

A Natupol Trio 12–30 °C közötti környezeti hőmérsékleten teljesít a legjobban (a 25 °C feletti hőmérsékletű napokon tartsa távol a napsugárzástól).

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

A legjobb beporzási hatékonyság biztosítása érdekében már megérkezésének napján vegye használatba a kaptárt. Szükség esetén a kaptárak legfeljebb 1 napig tárolhatók.

Tárolási hőmérséklet

15–25 °C.

Tárolási feltételek

Tartsa a kaptárakat jól szellőző környezetben, a közvetlen napfénytől védve.

Higiénia

A méhcsaládokat a növény virágzása után, de legkésőbb 12 héttel a betelepítés után el kell távolítani.

Ártalmatlanítás

Helyezze a régi kaptárakat zárható műanyag tasakokba, hogy elpusztítsa a megmaradt élő poszméheket, ami körülbelül 2 hétig tart. Amikor az összes poszméh elpusztult, a kaptárakat a helyi jogszabályoknak megfelelően kell ártalmatlanítani.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?