Trianum-P

Hatóanyag:
Trichoderma harzianum T-22
Közhasználatú név:
Talajlakó gomba
Termékkategória:
Biológiai gombaölő szer
 • A talajeredetű betegségek megelőzéséhez és visszaszorításához

 • Elősegíti a növények egyenletes növekedését

 • A granulátum könnyen feloldható vízben, és tőhöz történő öntözéssel, csepegtető öntözéssel vagy permetezéssel juttatható ki.

Play
Play
 • A talajeredetű betegségek megelőzéséhez és visszaszorításához

 • Elősegíti a növények egyenletes növekedését

 • A granulátum könnyen feloldható vízben, és tőhöz történő öntözéssel, csepegtető öntözéssel vagy permetezéssel juttatható ki.

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

A Trianum-P többféle hatásmechanizmuson keresztül védi a növényeket a talajeredetű gyökérbetegségek ellen. Emellett elősegíti a gyökérrendszer fejlődését, a tápanyagfelvételt és a növények növekedését.

Betegségek

A Trichoderma harzianum T-22 véd az olyan talajeredetű betegségek ellen, mint a Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp. és Microdochium spp. Emellett a Trianum-P elősegíti a növények egyenletes növekedését.

Növénykultúra jellege

A Trianum-P a legtöbb növénykultúrában használható.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A Trianum-P az alábbi mechanizmusok alapján fejti ki hatását:

Versengés a térért
A Trianum-P gyorsabban növekszik a gyökér felületén, mint más, talajban élő gombák. Így a többi gombafajnak kevesebb esélye van arra, hogy megtelepedjen a gyökérzeten.

Versengés a tápanyagokért
A Trianum-P feléli a kórokozó gombák táplálékául szolgáló tápanyagforrást. Ezáltal a kórokozóknak kisebb esélyük van a fejlődésre.

Kórokozó gombák parazitálása
A Trianum-P a kórokozó gomba micéliuma körül növekszik. Így a kórokozó sejtfalai leomlanak, és a kórokozó gomba elhal.

A növény megerősítése
A Trianum-P fejleszti a növény gyökérzetét azáltal, hogy elősegíti a hajszálgyökér-képződést, ami jobb víz- és a tápanyagfelvételt eredményez. Ez erősebb és egyenletesebb terményt és jobb terméshozamot eredményez. Ez a hatás erősebb, amikor a növény igénybevételnek van kitéve, illetve a termesztési feltételek eltérnek az optimálistól. A Trianum ezenfelül megerősíti a növény föld feletti részeinek védekező mechanizmusát, az úgynevezett indukált szisztémás rezisztenciát (ISR-t). A Trianum-P képes arra, hogy bizonyos „kötött” tápanyagokat a növények számára felvehető formába alakítson.

Play
Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Csomag mérete 500 grammos és 5 kg-os zsákok kartondobozban.
Megjelenési formája Vízoldható granulátum (WG)
Koncentrációja 1x10⁹ cfu (életképes Trichoderma harzianum T-22 spóra)/gramm.
Használati útmutató

Használati útmutató

Elkészítés

 • Vödörben 5 egységnyi vízhez adagoljon 1 egységnyi Trianum-P szert
 • Alaposan keverje össze a készítményt.
 • A végleges locsolható, permetezhető, vagy csepegtethető oldat előállításához adagolja a szuszpenziót a szükséges mennyiségű vízhez
 • Folyamatosan keverje, hogy a spórák eloszlása homogén legyen.
 • Az oldatot az elkészítésének napján kell kijuttatni, mivel a spórák minősége néhány órán belül csökken.

Kijuttatás

A Trianum-P kijuttatható locsolással, csepegtető öntözéssel vagy vetéskor a termesztőközegre permetezve. Az optimális hatás érdekében a Trianum-P szert a lehető legkorábban kell kijuttatni a terményre.

Kijuttatás locsolással vagy permetezéssel:

 • A Trianum-P bármilyen locsoló- vagy permetezőberendezéssel kijuttatható.
 • A kijuttatást követően vízzel gondosan átöblítve tisztítsa meg a berendezést
 • Elegendő mennyiségű oldatot juttasson ki ahhoz, hogy megfelelő legyen a behatolás a termesztőközegbe vagy a talajba, de kerülje a túlfolyásokat és a túlzott mértékű elfolyást

Kijuttatás csepegtető öntözéssel:

 • A Trianum-P spóráknak gyorsan el kell érniük a gyökereket. A Trianum-P szert a homokszűrő után injektálja a talajba. Ügyeljen arra, hogy a csepegtető öntözőrendszer szűrői tiszták legyenek (a spórák hozzátapadhatnak a szűrőkben levő szerves anyagokhoz)
 • Annak érdekében, hogy a spórák minél jobban megtapadhassanak a gyökérzeten, a termék kijuttatását követő első két napban kerülje a túlfolyásokat és a túlzott mértékű elfolyást. A Trianum-P nem szisztémás termék, azaz a növények nem veszik fel
 • A Trianum-P kijuttatását megelőzően legalább egy, azt követően pedig legalább két napig ne használjon fertőtlenítő szert a csepegtető öntözőrendszerben
Play

Adagolás

 • A Trianum-P adagolása a növénykultúrától függ, és mindig az adott helyzethez kell igazítani. Ellenőrizze a címkén az egyes növénykultúrákra és helyzetekre ajánlott adagolást
 • A kijuttatott mennyiség általában 1–5 kg/ha vagy 15–30 gramm/1000 növény.
 • Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával

Időzítés

Megelőzésképpen vetéskor, vagy nem sokkal a növény ültetése után kezdje meg a kihelyezést.

Környezeti feltételek

A Trianum-P számos környezetben képes jó teljesítményt nyújtani. A Trichoderma harzianum T-22 eltérő éghajlati viszonyok közepette (10–34 °C/50–93 °F), 4 és 8 közötti pH-értékű talajban, jó néhány termesztőközeg-típusban képes a növekedésre.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

A lejárati dátumot lásd a csomagoláson.

Tárolási hőmérséklet

4–8 °C/39–46 °F.

Tárolási feltételek

Közvetlen napfénytől távol tartandó.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?