Wolterinck faipari szakértő: Entonem-mel a tölgyfa hernyó ellen.

Wolterinck faipari szakértő: Entonem-mel a tölgyfa hernyó ellen.

A hollandiai Beltrumban működő Wolterinck BV a faápolás és a gyomirtás specialistája, és helyi hatóságok és kormányzati szervek megbízásából dolgozik. Ivo de Groot társtulajdonos és vezérigazgató szemtanúja volt a Koppert Entonem nevű fonálféreg-termékének a tölgyfás hernyóra gyakorolt hatásának. 'Évek óta használunk nematódákat. A terméket előnyben részesítjük a Bacillus thuringiensis alapú termékekkel szemben, amelyek csak leveles fákon használhatók. A nematódák jobb megoldást jelentenek a városi területeken'.

A Wolterinck BV akkor permetezi a fonálférgeket, amikor a hernyók peteburkai elkezdenek kikelni. Szükség lehet egy második permetezésre is, vagy a fonálférgek vagy a fonálférgek és a Bacillus thuringiensis alapú termékek permetezésével. "Ez körülbelül tíz nap múlva hatékony, és ha a fák legalább 30%-os lombborítással rendelkeznek, a Bacillus thuringiensis is jó harci hatást fejthet ki".

Határozott szószóló

A Wolterinck BV az Entonem meggyőződéses szószólója a tölgyfa hernyó ellen. Ivo de Groot így folytatja: "A termék garantáltan határozott, megelőző hatású, 100%-ban természetes és hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez.