Nezapar

Tudományos név:
Trissolcus basalis
Közhasználatú név:
Parazita darázs
Termékkategória:
Természetes ellenség
Ajánlott alkalmazás:
Ajánlott alkalmazás: Poloskák
  • A zöld vándorpoloska elleni védekezéshez

  • Megelőző és kíméletesen helyreállító kezelés

Play
  • A zöld vándorpoloska elleni védekezéshez

  • Megelőző és kíméletesen helyreállító kezelés

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Kártevők

Zöld vándorpoloska (Nezara viridula).

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A Trissolcus basalis (fürkészdarázs) felnőtt nőstény parazita darazsai a gazdapetébe rakják saját petéiket. A gazdapeték belsejében lárvák fejlődnek, majd a bebábozódást követően a kifejlett egyedek a gazdapetékből úgy távoznak, hogy lyukat rágnak a poloskapete burkán.

Látható hatás

Az élősködő által belakott gazdapeték körülbelül egy hét után barnásbézs színűvé, majd 10–12 nap múlva fényes szürkésfeketévé válnak. A Nezara petéken, amelyekből Trissolcus darazsak keltek ki, recés szélű nyílás található. A paraziták által érintetlen peték kerek szélű nyílással rendelkeznek.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

A csomag mérete 5000 báb.
Kiszerelés 90 ml-es kartoncső.
Hordozó Nincs.
Használati útmutató

Használati útmutató

Kijuttatás

Szórja a bábokat Dibox kijuttató dobozokba; hektáronként 100 Dibox ajánlott.

Play

Adagolás

A Nezapar adagolása az éghajlattól, a növénykultúrától és a poloskák várható mennyiségétől függ, és mindig az adott helyzethez kell igazítani. Az adagolást megelőző kezeléssel kezdje 3 héttel az első poloskák várható megjelenése előtt. A betelepítési arány általában alkalmanként 1–6 egyed/m2. A betelepítést a teljes időszak során heti rendszerességgel kell megismételni, illetve addig, amíg a védekezés sikeres nem lesz. Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával.

Környezeti feltételek

A Trissolcus basalis 20 °C és 30 °C (77 és 86 °F) közötti hőmérsékleten a leghatásosabb.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

1–2 nap.

Tárolási hőmérséklet

8–10 °C/47–50 °F.

Tárolási feltételek

Sötétben.

Letöltések

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?