Rophoria

Tudományos név:
Sphaerophoria rueppellii
Közhasználatú név:
Hoverfly
Termékkategória:
Natural enemy
  • For the control of all aphid speciesDisperse well and find aphid hotspots

  • Disperse well and find aphid hotspots

  • For the control of all aphid speciesDisperse well and find aphid hotspots

  • Disperse well and find aphid hotspots

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Kártevők

A levéltetvek minden faja/stádiuma.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmód

A kifejlett léglepkék a bábokból kikelve a levéltetvek kolóniáiban rakják le petéiket. A fiatal lárvák a levéltetvekkel kezdenek táplálkozni.

Vizuális hatás

A levéltetvek teljesen elfogynak, csak a bőr marad meg. A leveleken található sötét ürülék (meconium) a léglepke lárvák aktivitását jelzi.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Csomagolási méret 100 báb.
Bemutató: 3,5x3,5x3,5x3,5 cm-es kartondobozban.
Hordozó Hajdinacsutka-héj és vermikulit.
Használati útmutató

Használati útmutató

Alkalmazás

Ne nyissa ki a dobozt, amíg nem érkezik meg a kiadási pontra. Óvatosan nyissa ki a kartondoboz perforált fedelét. A nyitott dobozt függőlegesen akassza a növényekre, lehetőleg a virágok közelébe. Védje a közvetlen napfénytől vagy esőtől.

Adagolás

A Rophoria adagolása az éghajlattól, a terménytől és a levéltetvek sűrűségétől függ, és mindig az adott helyzethez kell igazítani. A bevezetést megelőző jelleggel vagy amint az első levéltetveket észleli a növényen, kezdje meg. A bejuttatási arányok általában 200-600 báb/hektár/kijuttatás között mozognak. A kibocsátást többször meg kell ismételni. A helyzetének megfelelő legjobb stratégiával kapcsolatos tanácsért forduljon Koppert tanácsadóhoz vagy elismert forgalmazóhoz".

Környezeti feltételek

  • A Rophoria 20 és 30°C között a leghatékonyabb.
  • A magas páratartalom kedvező a lárvák fejlődéséhez és a bábok kikeléséhez.
  • A kifejlett lebegőlepkék virágporral és nektárral táplálkoznak. Az optimális megtelepedés érdekében biztosítsa a virágzó növények jelenlétét.

Kombinált használat

A levéltetvek elleni hatékony védekezés érdekében más ragadozókkal és/vagy parazitoidokkal kombinálva.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Tárolási idő az átvételt követően

1-2 nap

Tárolási hőmérséklet

8-10°C/47-50°F.

Tárolási feltételek

A sötétben.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?