Rancho Los Pinos a természet szövetségese

Rancho Los Pinos a természet szövetségese

A San Quintínben és Vizcaínóban (Baja California) található termelési központokkal a Rancho Los Pinos a zöldségtermesztés, -csomagolás és -forgalmazás színvonalát határozza meg Északnyugat-Mexikóban. A minőségéről híres, a fenntarthatóság és a munkaerő jóléte iránt elkötelezett vállalat az iparág egyik mércéje.

Play

Az 1950-ben Don Luis Rodríguez Aviña által alapított Rancho Los Pinos több mint 70 éves mezőgazdasági tapasztalattal büszkélkedhet. A 610 hektár védett termőterületen a ranch különböző paradicsom- és uborkafajtákat, valamint évente 55 hektár szabadföldi kelbimbót termeszt. Ezeket a terményeket ázsiai, európai, észak-amerikai és belföldi piacokra szállítják.

A nagy termelési méret, a magas vízigény és a kártevők okozta nyomás arra készteti a Los Pinos csapatát, hogy innovatív megoldásokat keressen a fenntarthatóság érdekében. Az elmúlt 20 év során 65%-kal csökkentették a vízfogyasztást és minimalizálták a növényvédőszer-használatot a biológiai védekezés és a természetes beporzási programok bevezetésével.

Hosszú és egyre fenntarthatóbb út a tanuláshoz és a sikerhez

A Koppert és a Rancho Los Pinos közötti partnerség több mint 20 éve tart, a természetes beporzási programokkal kezdődött, és a tripszek és más kártevők biológiai védekezésével bővült. "Azért ajánlottam a Koppertet, mert hatékony logisztikával szállítja az alapvető anyagokat: a biológiai védekező szereket, a beporzókat és az olyan eszközöket, mint a Rollertrap csapdák a vándorló kártevők megfigyelésére" - mondta Eduardo Chan, a gazdaság termelési vezetője, aki saját szemével látta a Koppert sikereit.

"Rájöttünk, hogy a beporzók és a biológiai védekezés beépítése a termesztésünkbe jelentősen csökkentette a nagy hatású növényvédő szerektől való függőségünket" - jegyezte meg José Antonio Cruz, a Grupo Los Pinos vezérigazgatója. "Együtt megtanultunk jobb, egészségesebb élelmiszert termelni, és szinte teljesen kiküszöbölni a növényvédő szereket a paradicsom- és uborkatermesztésben. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre."

A Rancho Los Pinosban a környezeti hatások minimalizálását célzó politikák és technológiák további bevezetését tűzték ki célul. Ez lehetővé tette számukra, hogy növekedjenek és erősítsék versenyképességüket a nemzetközi piacokon.

A Koppert biológiai rendszereinek köszönhetően a termelők világszerte csökkentették a környezetre gyakorolt hatásukat azáltal, hogy drasztikusan csökkentették a kémiai növényvédő szerek használatát. Emellett velük együtt olyan élvonalbeli megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé tették számukra, hogy növeljék termesztésük termelékenységét és jövedelmezőségét. A gazdálkodók és a Koppert közötti folyamatos együttműködés megfelel a vállalat egyik alapértékének: a termelőkért való munka.