Aphilin

Tudományos név:
Aphelinus abdominalis
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Aphilint?

Az Aphilin leginkább a Macrosiphum euphorbiae burgonya-levéltetű és a növényházakban előforduló Aulacorthum solani burgonya-levéltetű biológiai kártevő-szabályozására alkalmas. Emellett bevethető a Myzus persicae (zöld őszibarack-levéltetű) ellen is.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Aphilin?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a levéltetveket. El is fogyasztják a gazdaállatot. A parazitált levéltetvek bőrszerű fekete múmiává alakulnak. A parazitoid darazsak kifejlett példányai a múmia hátsó részén csipkézett szélű röplyukat rágva távoznak a gazdaszervezetből. A növénykultúrában az első múmiák megjelenése nagyjából az első betelepítés után 2 héttel várható.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Aphilin megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,25/m² 2/m² 4/m²  
m²/egység 2000 125 60  
telepítés időköze (napokban) 7 7 7  
telepítés gyakorisága – – –      
megjegyzés csak a fertőzött területekre telepítendő csak a fertőzött területekre telepítendő

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Aphilin kijuttatása

  • A múmiákat a fertőzött növények közelében helyezze el, mert az Aphelinus abdominalis nem tesz meg nagyobb távokat.
  • Az anyagot terítse szét kőzetgyapotlemezeken, vagy helyezze (Dibox) kijuttató dobozokba.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag néhány napig szárazon és eredeti kijuttatási helyén maradjon.
  • A termék kijuttatási helyét megjelölheti a palack leszedhető címkéjével.
Play

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné az Aphilint, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?