Aphidend

Tudományos név:
Aphidoletes aphidimyza
Közhasználatú név:
Gubacsszúnyog
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Aphidendet?

Az Aphidend levéltetűfajok széles körével szembeni biológiai védekezésre alkalmas, különösen levéltetű kolóniák megjelenése esetén.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Aphidend?

A levéltetű kolóniák mézharmatot választanak ki, amelynek illata vonzza a kifejlett gubacsszúnyogokat. A gubacsszúnyogok petéiket a kolóniákban helyezik el, azonnali táplálékforrást biztosítva lárváik számára. A kikelt lárvák megbénítják, majd elfogyasztják a levéltetveket.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Aphidend megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - 1/m2 10/m2
m²/egység - 1000 100
telepítés időköze (napokban) - 7 7
telepítés gyakorisága - folyamatosan folyamatosan
megjegyzés - használja az 500 ml-es flakont használja az 500 ml-es flakont  

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Aphidend kijuttatása

  • Nyissa ki az Aphidend palackot a növényházban.
  • Ha távol szeretné tartani a hangyáktól, egy Biotag felhasználásával helyezze a palackot közvetlenül a talajra, vagy akassza fel a növények közé
  • Ne szórja szét a palack tartalmát!
  • A kikelt gubacsszúnyogok majd elhagyják a palackot és szétszóródnak.
  • Egy palack Aphidend mintegy 3000 négyzetméternyi terület kezelésére alkalmas. Az 500 ml-es palackból egy négyzetméterre legalább három gubacsszúnyog települ be.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.
Play

Az Aphidend számára legelőnyösebb környezet

A legjobb eredmény elérése érdekében az Aphidendet magas relatív páratartalmú környezetbe helyezze ki. A gubacsszúnyogok éjszaka tevékenyek, ezért az éjszakai hőmérsékletet mindenképpen tartsa 12 °C fölött, ezáltal megteremtheti a peterakás megfelelő feltételeit.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné az Aphidendet, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?