Aphidend

Tudományos név:
Aphidoletes aphidimyza
Közhasználatú név:
Ragadozó gubacsszúnyog
Termékkategória:
Természetes ellenség
Ajánlott alkalmazás:
Ajánlott alkalmazás: Levéltetvek
  • Valamennyi levéltetűfaj elleni védekezéshez
Play
  • Valamennyi levéltetűfaj elleni védekezéshez
Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Kártevők

Levéltetvek minden fajtája/fejlődési szakasza

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hatásmechanizmus

A kifejlett gubacsszúnyogok kikelnek a bábokból, és petéiket a levéltetű-kolóniákban rakják le. A petékből való kikelés után a lárvák elfogyasztják a levéltetveket.

Látható hatás

A levéltetvek teljesen megsemmisülnek, csak a bőrük marad meg.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Csomag mérete 1000–10 000 báb.
Kiszerelés 100 ml-es vagy 500 ml-es flakon.
Hordozó Farost.
Használati útmutató

Használati útmutató

Kijuttatás

  • Nyissa ki a flakont a növényházban.
  • Helyezze a flakont közvetlenül a talajra vagy kőzetgyapot paplanokra, vagy akassza a növények közé.
  • Ne szórja szét a flakon tartalmát
  • A kikelt és kifejlett gubacsszúnyogok idővel elhagyják a flakont és szétszóródnak.
Play

Adagolás

Az Aphidend adagolása az éghajlattól, a növénykultúrától és a levéltetvek mennyiségétől függ, és mindig az adott helyzethez kell igazítani. Az első levéltetvek észlelésekor azonnal kezdje meg a kezelést. A betelepítési arány általában alkalmanként 1–10 egyed/m2. A betelepítést heti rendszerességgel meg kell ismételni, amíg a védekezés sikeres nem lesz. Az Önnek leginkább megfelelő stratégiára vonatkozó tanácsadás érdekében vegye fel a kapcsolatot egy Koppert tanácsadóval vagy a Koppert termékek egyik elismert forgalmazójával.

Környezeti feltételek

20 és 30 °C (68 és 86 °F) között a leghatékonyabb, magasabb hőmérsékleten a hatékonysága jelentősen csökken. A gubacsszúnyogok éjszaka aktívak, ezért az éjszakai hőmérsékletet mindenképpen tartsa 12 °C/61 °F fölött, ezáltal megteremtheti a peterakás megfelelő feltételeit. A legjobb eredmény elérése érdekében az Aphidendet magas relatív páratartalmú (> 70%) környezetben alkalmazza.

Kombinált használat

A generalista ragadozó atkák, különösen az Amblyseius swirskii nagy száma lerontja az Aphidend alkalmazásának sikerarányát, mivel a ragadozó atkák az Aphidoletes aphidimyza petéivel táplálkoznak. Kombinálható levéltetű-parazitoidokkal.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása
Termék kezelése

Termék kezelése

Kézhezvétel utáni tárolási idő

1–2 nap.

Tárolási hőmérséklet

10–15 °C/50–59 °F.

Tárolási feltételek

Sötétben.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Mindig teljesítse a termék helyi nyilvántartásba vételéhez szükséges feltételeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?