Chrysopa

Tudományos név:
Chrysoperla carnea
Közhasználatú név:
Fátyolkafélék
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Chrysopát?

A Chrysopa levéltetvek és számos más kártevő rovar, például molytetű, tripsz és molypeték elleni biológiai védekezésre szolgál. Alkalmazása a kártevők első megjelenésének idején ajánlott.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Chrysopa?

A fátyolkafélék lárvája megtámadja a prédaállatotés kiszívja testnedveit. Az elhullott levéltetű maradványa összeaszalódik, ezért nehezen észrevehető.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

A Chrysopa hajdinával kevert (második fejlődési szakaszban lévő) lárvákat tartalmazó palackban vagy vödörben kapható.
Az 500 ml-es palackok 1000 lárvát tartalmaznak
A 6 literes vödrök 10 000 lárvát tartalmaznak

Használati útmutató

Használati útmutató

A Chrysopa kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan rázza fel a palackot.
  • A fertőzött levelekre juttassa ki.
  • Gyógyító kezelés céljából a Chrysopát közvetlenül a súlyosan fertőzött területekre helyezze.
  • A termék kijuttatható kőzetgyapotkockára, levélre, Dibox kijuttató dobozban vagy Air(o)bug készülék segítségével.
Play

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné a Chrysopát, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?