Dongó beporzás

Mi az a poszméh beporzás?

A méhek általi beporzás létfontosságú és hatékony folyamat a magas minőségű terméshozamra törekvő termelők számára. Természetes beporzóként a poszméhek döntő szerepet játszanak a gyümölcs- és zöldségtermelés fokozásában, ami jobb termést és jobb termésminőséget eredményez. Más beporzókkal ellentétben a poszméhek egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek kivételessé teszik őket ebben a feladatban. Nagy méretük lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb pollenterheléseket szállítsanak, így biztosítva a növények közötti fokozott keresztbeporzás lehetőségét.

A poszméhek továbbá olyan speciális technikákkal rendelkeznek, mint például a "zümmögő beporzás", amellyel hatékonyan szabadítják fel a virágport a virágokból. A méhcsaládok mezőgazdasági gyakorlatba való integrálásával a termelők jelentősen növelhetik a beporzás sikerességének arányát, ami jobb terméskötődést, nagyobb gyümölcsméretet és jobb termésegyenletességet eredményez. A méhpempős beporzás fenntartható és környezetbarát megközelítésként való alkalmazása nemcsak a termelők számára jelent gazdasági hasznot, hanem hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez és az ökoszisztémák általános egészségéhez is.

Miért jó beporzók a poszméhek?

A poszméhek nagyon hatékony és eredményes beporzók, mivel percenként nagyszámú virágot látogatnak meg, és több virágport juttatnak a porzóra, mint más beporzók.

A poszméhek előnyei a következők:

  • A poszméhek beporzás közben váltogatnak a fák és a sorok között. Ez előnyös a keresztbeporzás szempontjából, amelyre gyakran szükség van a különböző gyümölcs- vagy vetőmagkultúrákban.
  • A poszméhek kora reggeltől késő estig aktívak, és viszonylag alacsony hőmérsékleten (kb. 10 °C) vagy felhősebb, illetve szelesebb időben is.
  • A dongók a mézelő méhekhez képest hatékonyabbak a védett környezetben, például üvegházakban, alagutakban vagy hálós gyümölcsösökben.
  • A poszméhek hajlamosak a kaptárhoz közeli összes növényt felkeresni, ami előnyös lehet, ha a kevésbé vonzó növényeknek jobb beporzásra van szükségük.
  • A poszméhek nem túl agresszívek és könnyen használhatók.

Miért válassza a Koppert dongókat?

A Koppert dongók megbízható, fenntartható megoldást jelentenek, amely garantálja a maximális beporzást. A Natupol rendszer a több mint 35 év felhalmozott szakértelem és a legújabb technológia eredménye - a legjobb dongóink, a technikailag fejlett kaptárak és a személyre szabott tanácsadásunk együttesen biztosítják a következetes teljesítményt és a legjobb ár-érték arányt.

Maximális beporzási potenciál

A Natupol legalább 30%-kal nagyobb beporzási potenciált eredményez a rivális termékekhez képest, mivel a Koppert dongó kolóniái gyorsabban növekednek és tovább tartanak. Az évek során kifejlesztett kaptárkialakítás segít a poszméheknek, hogy a kaptár hűtésére és fűtésére általában fordított energia 20%-át megtakarítsák.

Kiváló minőségű dongók

A hosszú élettartamú, életerős kolóniák több beporzási órát kínálnak. Az összehasonlító kísérletek azt mutatták, hogy a Natupol kolóniák hosszabb időn keresztül több költést és méhet produkáltak, ami meghosszabbítja a teljes beporzást.

A legjobb elérhetőség a piacon

A Natupol méhcsaládok egész évben elérhetők, és rövid szállítási idővel rendelkeznek. A nemzetközi ellátási lánc jól szervezett és szigorúan ellenőrzött. A Koppert jelenleg Szlovákiában, Törökországban, az Egyesült Államokban és Mexikóban rendelkezik termelőüzemekkel. A termelők biztosak lehetnek abban, hogy megfelelnek a vásárlóik által előírt helyi élelmiszerbiztonsági követelményeknek és a szigorú környezetvédelmi törvényhozásnak.

Személyre szabott tanácsadás és támogatás a termelők számára

Világszerte több mint 450 tanácsadó és 200 forgalmazó segíti a termesztőket azzal, hogy a Natupollal való munka során a legjobb gyakorlatokat alkalmazó szaktanácsadással szolgálnak. Magasan képzett és megoldásorientált tanácsadóink kivizsgálják a problémákat, és személyre szabott megoldásokat mutatnak be. A vásárlói visszajelzéseket alapvető fontosságúnak tartjuk!

Készen áll a holnap kihívásaira

A proaktív kutatás és a számos tudományos intézettel és egyetemmel való együttműködés biztosítja, hogy felkészülten álljunk a jövő elé. Az ügyfelek visszajelzései és a számos helyszínen végzett helyi kísérletek alapján a Natupol termékek kipróbáltak és teszteltek, hogy hatékony, megfizethető és fenntartható megoldásokat kínáljanak, amelyek kielégítik az ügyfelek igényeit.

A legjobb ár-érték arány

A fenti előnyök mindegyike biztosítja a maximális beporzási eredményeket alacsony beporzási költségek mellett kilogrammonként, így az ügyfelek a legjobb ár-érték arányt kapják.