Ervipar

Tudományos név:
Aphidius ervi
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Ervipart?

Az Ervipar leginkább a burgonya-levéltetű (Macrosiphum euphorbiae) és a növényházakban előforduló burgonya-levéltetű (Aulacorthum solani) biológiai kártevő-szabályozására alkalmas. Az Ervipar a zöld őszibarack-levéltetű (Myzus persicae) nicotianae változatát is parazitálja. Az Ervipar a levéltetű okozta fertőzés azonosításakor, a megjelenés legelső jelének észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Ervipar?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a levéltetveket. A parazitált levéltetvek felpuffadnak és bőrszerű, szürke vagy barna színű múmiákká alakulnak. A parazitoidok első kifejlett példányai nagyjából a betelepítés után két héttel bújnak ki a múmia hátsó részén kirágott, kör alakú röplyukból.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Ervipar megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,25/m² 0,5/m² 2/m²
m²/egység 2000 1000 250  
telepítés időköze (napokban) 7 7 7
telepítés gyakorisága 1-szer folyamatosan 1-szer folyamatosan
megjegyzés – –  

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Ervipar kijuttatása

  • Az anyagot terítse szét kőzetgyapot paplanokon vagy helyezze Diboxokba.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag száraz maradjon és legalább néhány napig ne távolítsák el eredeti kijuttatási helyéről.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.
Play

Az Ervipar számára legelőnyösebb környezet

Az Ervipar 30 °C felett nem képes kifejteni hatását.

Mellékhatások

Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Ervipar termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.