Ervipar

Tudományos név:
Aphidius ervi
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Ervipart?

Az Ervipar leginkább a burgonya-levéltetű (Macrosiphum euphorbiae) és a növényházakban előforduló burgonya-levéltetű (Aulacorthum solani) biológiai kártevő-szabályozására alkalmas. Az Ervipar a zöld őszibarack-levéltetű (Myzus persicae) nicotianae változatát is parazitálja. Az Ervipar a levéltetű okozta fertőzés azonosításakor, a megjelenés legelső jelének észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Ervipar?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a levéltetveket. A parazitált levéltetvek felpuffadnak és bőrszerű, szürke vagy barna színű múmiákká alakulnak. A parazitoidok első kifejlett példányai nagyjából a betelepítés után két héttel bújnak ki a múmia hátsó részén kirágott, kör alakú röplyukból.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Ervipar megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,25/m² 0,5/m² 2/m²
m²/egység 2000 1000 250  
telepítés időköze (napokban) 7 7 7
telepítés gyakorisága 1-szer folyamatosan 1-szer folyamatosan
megjegyzés – –  

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Ervipar kijuttatása

  • Az anyagot terítse szét kőzetgyapot paplanokon vagy helyezze Diboxokba.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag száraz maradjon és legalább néhány napig ne távolítsák el eredeti kijuttatási helyéről.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.
Play

Az Ervipar számára legelőnyösebb környezet

Az Ervipar 30 °C felett nem képes kifejteni hatását.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Ervipar termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?