Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: augusztus 14, 2022

Adja meg növényeinek a kezdő lökést a Trianummal és a Vidi Fortummal

Hogy kedvező körülmények között indulhassanak fejlődésnek. Az új növényállomány számára teremtett feltételek alapvetően meghatározzák a végeredményt. Akárcsak a 100 méteres síkfutás atlétikai versenyszámban: a startolás jelentheti a különbséget a győzelem és a vereség között.

Mindannyian fel tudunk idézni egy olyan évet, amikor új növényállományunk a korán megjelenő fertőzések miatt nehéz kezdetet tudhatott maga mögött. Ilyenkor már az elején lemaradásból indul az állomány fejlődése, annak minden következményével. A növények ekkor még kevésbé életerősek, ami kiszolgáltatottabbá teszi őket a kártevők és az általuk terjesztett betegségek hatásának. A nehéz kezdet tehát közvetlen kihatással van a növények életerejére, termőképességére, hozamára és ezáltal a vállalat jövedelmezőségére. Képzelje el, milyen jó lenne, ha már a kezdetek kezdetén biztosíthatná az ideális növekedési feltételeket, és vállalkozóként figyelmét nyugodtan a vállalatirányítás egyéb területeire fordíthatná.

A megfelelő induláshoz szükséges ideális körülményeket megteremtheti a kínálatunk részét képező Trianum és Vidi Fortum termékekkel.

Trianum

A Trianum két törzsből álló, hibrid Trichoderma gomba. Az egyik törzs a növény gyökérzetének kolonizálására, a másik pedig a talajban élő gombák elleni küzdelemre és védekezésre specializálódott. Mivel mindkét törzs specializálódott, egyiküknek sem kell több feladatot ellátnia, így teljesen annak a tevékenységnek szentelheti magát, amelyben a legjobb.

  • A Trianum hatékonyan alkalmazható többek között a fuzárium, Pythium, Sclerotinia és Rhizoctonia kórokozó gombafajok ellen.
  • A Trianum előnye, hogy alacsony hőmérsékleten (akár 10° C-tól) is kifejti hatását.
  • A Trianum elősegíti a hajszálgyökerek fejlődését, fokozza a teljes növény ellenálló képességét és növeli a tápanyagfelvételt.

A Trianumot ajánlatos megelőzésképpen használni, de eredményesen kezeli az enyhe fertőzéseket is. Az alábbi videón jól látszik, ahogy a Trianum visszaszorít egy már jelenlévő kórokozót, teljesen körülvéve azt, megelőzve további terjedését.

Vidi Fortum

A Vidi Fortum 100%-ban növényi eredetű termék. Összetétele a gyökérnedvekéhez hasonló. Az olyan időszakokban, amikor megnövekszik az asszimilánsok iránti igény, vagy stresszhatások érik az állományt, minden növényt kedvezőtlenül érinthet a szubsztrátumban vagy a talajban kialakuló gyökérnedvhiány. Ez a hiány élettani rendellenességekhez, tápanyag-felvételi problémákhoz, valamint a stresszhatásokkal és a betegségekkel szembeni fokozott érzékenységhez vezet.

  • A Vidi Fortum serkenti a talajban lévő mikrobák aktivitását és az általuk kifejtett hatást, jelentős mértékben javítva a növények teljesítményét és egészségét.
  • Kifejezetten arra a célra fejlesztettük ki, hogy kialakítsa és fenntartsa a rhizoszféra optimális összetételét, amelynek egyenes következménye az erőteljesebb gyökérfejlődés és a hatékonyabb tápanyagfelvétel.

A Vidi Fortum talajban kifejtett tevékenysége tökéletes szimbiózist alkot a Trianummal. Megteremti az ideális feltételeket a Trianum számára ahhoz, hogy optimálisan kifejthesse hatását, ezenkívül poliszacharidokat (komplex cukrokat) is tartalmaz, amelyek táplálják a Trianumot.

Ajánlott a Trianumot a lehető leghamarabb kijuttatni, majd a gombakolóniát Vidi Fortummal fenntartani. A Trianum és a Vidi Fortum kombinációja néhány hetes növényeknél is sikeresen alkalmazható.

A fennmaradó időszakban alkalmazásuk biztosan meghozza majd a gyümölcsét.