Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: július 07, 2022

Támogassa áfonyavirágait

A virágzás kritikus időszak az áfonyanövény fejlődési ciklusában. Az áfonyabokor virágai beporzódnak, és 2–3 héten belül termést hoznak, miközben a növény – „várandósságát” támogatandó – hatalmas hormonális változáson megy keresztül. A szokásos tápanyagellátás mellett a növénynek nagy koncentrációkban van szüksége nyomelemekre és kalciumra. Ha nem kapja meg, amire szüksége ennek a hormonális változásnak a támogatásához, a növény tulajdonképpen elkezd kárt tenni magában. Ez a növényt vonzó táplálékforrássá teszi a rovarok és betegségek számára.

Van néhány alapvető és egyszerű módszer a növény megnövekedett ásványianyag-szükségletének támogatására:

  • Tavasszal használjon gyökérserkentőt a növény gyökértömegének és -minőségének javítása érdekében. A Koppert ehhez a Vidi Parva terméket ajánlja. Még jobb, ha a Vidi Parva terméket Trianum készítménnyel kombinálja; a Trichoderma T22 törzse beépül a gyökerekbe, és fokozza az ásványi anyagok felvételét.
  • A döntő jelentőségű virágzás és beporzás idején, egy vagy két alkalommal lombtrágyaként használjon tengeri algakivonatot és kalciumos lombtrágyát. Az olyan tengeri alga készítmények, mint a Vidi Fortum, nagy mennyiségben tartalmaznak a növény számára elérhető nyomelemeket, amelyek hatékonyan támogatják a növény kiemelkedő szükségleteit. A válasz rendkívül kedvező, mivel a nyomelemek már eleve növényi eredetűek. A kalcium nagyon fontos a beporzást követő első fejlődési szakaszban. A Veni Calcium készítmény egyedülálló összetételének köszönhetően könnyen felszívódik a növényben. Lombtrágyaként való alkalmazáskor közvetlenül ott és akkor áll rendelkezésre, ahol és amikor a növénynek arra szüksége van.

E készítmények alkalmazása nagy hatással lesz a növény teljesítményére. Miután ősszel optimalizáltuk a termékeny rügyek számát, biztosítottuk az alapvető tápanyagellátást, valamint a virágzás és a beporzás egyensúlyát, minden készen áll a bőséges termésre.