Spidex Vital

Tudományos név:
Phytoseiulus persimilis
Közhasználatú név:
Ragadozó atkák
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Spidex Vital?

A Spidex Vital a közönséges takácsatka (Tetranychus urticae) elleni biológiai védekezésre használható. A Spidex Vital a közönséges takácsatka minden fejlődési állapotában jó eredmény érhető el, de a korai fejlődési szakaszban lévő egyedek ellen a leghatékonyabb. A Spidex Vital megelőzéshez, vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Spidex Vital?

A Phytoseiulus persimilis a takácsatka valamennyi fejlődési szakaszban lévő egyedeivel táplálkozik, de elsősorban a petéit kedveli. A ragadozó atka átszúrja a petéket és elfogyasztja azok tartalmát. A Phytoseiulus persimilis kifejlett példányai megtámadják a kifejlett takácsatkákat is, de az alacsonyabb fejlődési szakaszban lévő egyedei csak korai stádiumokban lévő prédaállatot fogyasztanak. A lárvák nem táplálkoznak. A növényekre kihelyezett ragadozó atkák kizárólag közönséges takácsatkán (Tetranychus spp.) élnek.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

  • 100 ml-es palack adagolókupakkal, amely 2000 mozgásképes atkát tartalmaz
  • 500 ml-es palack, amely 10 000 mozgásképes atkát tartalmaz
  • Minden palack faforgáccsal kevert nimfa állapotú és kifejlett egyedeket tartalmaz

Használati útmutató

Használati útmutató

A Spidex Vital kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot
  • Permetezze az anyagot a levelekre, vagy öntse Diboxokba
  • A Spidex a (Mini)Airbug/Airobug készülékkel mechanikai úton is kijuttathatja.

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Spidex Vital megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
Mennyiség 2–4/m² 6–10/m² 20–50/m²
Telepítés időköze (napokban) 21 7 7
Telepítés gyakorisága 2–3x 3x
Megjegyzés csak a fertőzött területekre telepítendő

A Spidex Vital számára legelőnyösebb környezet

Naponta legalább néhány órán át biztosítsunk 75% feletti relatív páratartalmat és 20 °C feletti hőmérsékletet. A Phytoseiulus persimilis atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Spidex termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

  • Tárolás kézhez vétel után: 1–2 nap
  • Tárolási hőmérséklet: 8–10 °C
  • Sötét környezetben (a palack vízszintesen tárolandó)

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?