Igen, elégedett vagyok a Natupol Booster és a Koppert szolgáltatásaival!

Igen, elégedett vagyok a Natupol Booster és a Koppert szolgáltatásaival!

A MerryBerry a legnagyobb bio áfonya ültetvény Romániában. A farm a festői Dambovita megye mélyén, Mija faluban található. Az erdőkkel körülvett 115 hektáros ültetvény célja, hogy megfeleljen a minőségi biológiai termesztéshez szükséges valamennyi feltételnek. Ebbe pedig beletartoznak a Koppert Natupol méhcsaládjai, amelyek biztosítják az áfonya növények jó beporzását.

Kaptárjainkat a MerryBerry már három éve sikerrel használja kültéren: "A fő ok a megfelelő beporzás biztosítása, függetlenül az időjárási viszonyoktól és a területen jelen lévő vadon élő állatoktól. Tapasztalataink szerint a beporzás költségei teljesen indokoltak" - mondja Madalin Slav, a MerryBerry kertészeti szakmérnöke. 'A MerryBerrynél megértjük, hogy a beporzás milyen fontos a gyümölcsök fejlődésében. A Koppert dongóit nemcsak az áfonya, hanem a cseresznye esetében is használom már évek óta'.

"Az ültetvény egy része a harmadik termelési évben van, és tavaly tavasszal hektáronként egy Natupol Booster méhcsaládot használtunk. Az ültetvény másik része a második termelési évben van, és itt két hektáronként egy méhcsaládot használtunk" - magyarázza Madalin. "Az ültetvényt erdők veszik körül, és ez sokat segít nekünk, amikor más rovarok általi kiegészítő beporzásról van szó".

A Koppert kaptárak előnyei

A MerryBerrynél négy éve dolgozó Madalin szerint a Koppert kaptárak használatának előnyei a következők:

  • A dongók alacsonyabb hőmérsékleten vagy rossz időjárás esetén aktívabbak, mint a természetes méhek.
  • A poszméhek több virágot képesek felkeresni, és több virágport tudnak szállítani.
  • A poszméhek jobban tolerálnak bizonyos mikroorganizmus alapú biológiai védekező szereket.
  • A poszméh beporzás eredményeként a gyümölcsben megnő a magok száma, ami szilárdabb és nagyobb gyümölcsöket eredményez.

"Igen, elégedett vagyok a Koppert dongóival és szolgáltatásaival! állapítja meg Madalin.

A Tripol kaptárak jobban alkalmazkodnak a hidegebb hőmérsékletű időszakokhoz, mivel jobban szigetelnek és több cukros vizet tartalmaznak, különösen akkor, amikor az első virágzás még nem kezdődött el. A Natupol Boosters alkalmasabb a nyílt mezőben lévő kultúrákhoz, ha a virágzás már megkezdődött ( 10% vagy több).

Több információ a Natupol Boosterről

  • Kültéri rövid virágzású növényekhez
  • Szabadalmaztatott környezetbarát kialakítás
  • Időjárásálló és extra szellőzés