A Chula Brand úttörő szerepet játszik a biológiai kártevőirtásban a papaya esetében.

A Chula Brand úttörő szerepet játszik a biológiai kártevőirtásban a papaya esetében.

A biológiai kártevőirtás minimalizálja a káros vegyszerek használatát, és elősegíti a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat, amelyek a szabadföldi kultúrákban is alkalmazhatók. Ezt a Chula Brand, a papaya termelésében és exportjában vezető szerepet betöltő vállalat is megerősíti, amelynek sikerült a termelésében a veszteségekért felelős kártevők ellen biztonságos és hatékony módon védekeznie.

Play

A Chula Brand egy olyan vállalat, amely több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a papaya és más trópusi gyümölcsök, például az ananász és a lime termesztése és forgalmazása terén. Termelői küldetésük fontos része, hogy hozzájáruljanak a világ egészséges élelmezéséhez, és ennek érdekében alacsonyabb kémiai terhelésű élelmiszereket kell előállítaniuk.

A kétpettyes pókhálós atka(Tetranychus urticae) és a fehérlegy(Trialeurodes variabilis) által okozott veszteségek, valamint a hagyományos módszerek hatástalansága - az e kártevők által kialakított rezisztencia miatt - motiválta a Chula Brandot, hogy több mint két évvel ezelőtt a Koppert céggel együttműködve elkezdje biológiai védekezési programjait fejleszteni.

Chula Brand és Koppert: sikeres együttműködés

A Chula Brand az atkaölő szerek és más kémiai növényvédő szerek terhelésének csökkentése, és ennek következtében biztonságosabb és jobb minőségű élelmiszerek előállítása érdekében úgy döntött, hogy az integrált növényvédelmi stratégia (IPM) részeként biológiai növényvédelmet alkalmaz. Bár a rovarok szabadföldi alkalmazkodóképességének megértése és a természetes ellenségek kibocsátásának megelőző megközelítése eleinte kihívást jelentett, a Koppertben olyan szövetségesre találtak, amely nemcsak a legjobb minőségű termékekkel rendelkezik, hanem el is kísérte őket ebben az átállásban.

"A Chula Brand számára nagy kihívást jelentett a termékek használatával kapcsolatos tapasztalatszerzés, mivel a hagyományos gazdálkodásról áttértünk a környezetbarátabbra. Ami a legnagyobb kihívást jelentette az elején, hogy elérjük a jelenlegi biológiai gazdálkodást, az az volt, hogy megértsük a rovarok alkalmazkodóképességét a növényekhez a nyílt földeken" - mondta Carlos Canul, a Chula Brand Mexico műszaki vezetője.

A Koppert-tel együttműködve végzett tesztek és szántóföldi kísérletek eredményeinek köszönhetően a Chula Brand történelmi mélypontra csökkentette vegyszerterhelését, és több mint négy mexikói papaya-termelő gyümölcsösben hajtott végre biológiai védekezési programot. Mindez hozzájárult termelői küldetésének megvalósításához, a termény, a dolgozók és a végső fogyasztók egészségének javításához és gondozásához, akik most már egy teljesen biztonságos fogyasztású terméket élvezhetnek.

A biológiai védekezés jövője a papayatermesztésben

A Koppert természetes megoldások portfóliójával rendelkezik a papayatermést károsító fő kártevők, mint például az európai vörös atka, a fehér atka, a fehérlegy, a levéltetvek és a levéltetvek elleni védekezésre, a fő természetes ellenségeiknek a termesztésben való kibocsátása és letelepítése révén. "A biológiai védekezés jövőjét az olyan trópusi növényeknél, mint a papaya, nagyban befolyásolja a tudomány és a kutatás. És az, hogy az olyan cégek, mint a Koppert, mivel nagyon specifikus biológiai megoldásokat hoznak, amelyek nem fejlesztenek ki rezisztenciát a kártevőkkel szemben" - mondta José Armida, a mexikói Chula Brand mezőgazdasági igazgatója a biológiai védekezés jövőjéről a trópusi növényekben, például a papayában.

A Chula Brandhoz hasonló vállalatokkal folytatott közös kutatás-fejlesztésnek köszönhetően a Koppert több mint 450 hektárnyi papaya termőterületet tudott megvédeni Mexikóban.