A Spidex Vital beváltja az ígéreteit

A Spidex Vital beváltja az ígéreteit

Sjaak van Dijk édesapja már használta a Phytoseiulus persimilis nevű ragadozó atkát, és Sjaak maga is mindig is használta. Sjaak azonban nemrégiben áttért a Spidex Vitalra. Az új termék használatával kapcsolatos első tapasztalatai pozitívak: "Egész életemben ismertem a Phytoseiulus at kát" - kezdi az uborkatermesztő. A hollandiai Pijnackerben található háromhektáros gazdaságában a ragadozó atka mindig is megbízható jótevő volt. 'A pókhálós atka ellen használom a Cucumeris, Feltiella és Swirskii atkákkal együtt. Együtt hatékony keveréket alkotnak. Nem sokkal a kijuttatásuk után meg lehet őket látni, és azonnal nekilátnak a munkájuknak.

Egy feszült pillanat

Sjaak van Dijk február elején váltott át a Spidex Vitalra. "Évente három termésem van" - mondja öt héttel később. "Mivel a régi termést mindig kitakarítják, minden alkalommal a nulláról kezdem, és háromszor kell felépítenem a szükséges állományt. Ez mindig kritikus és feszült pillanat az olyan uborkatelepeken, mint az enyém. És mivel a pókhálós atkák valódi problémákat okozhatnak az ilyen típusú kultúrákban, egy még jobb jótékony hatás mindig üdvözlendő. Ez volt az oka annak, hogy kipróbáltam az új terméket.

A kártevők elleni védekezés hamarabb kezdődik

A Spidex Vital eddig azt tette, amit Sjaak van Dijk elvárt tőle. Egy héttel az első szállítmányok megjelenése után közelebbről is megvizsgálta a növényállományt. "Egyértelmű volt, hogy a ragadozó atkák egyenletesebben oszlottak el a termésben. Sok Phytoseiulus tojást is észrevettem." Ez megfelel annak a magyarázatnak, amit Sjaak Ron Delissen szaktanácsadótól kapott, és annak, amit a Koppert a tájékoztatóban ígért, meséli. "A Spidex Vital azonnal munkához lát a pókhálós atkák és a melegfoltok elleni küzdelemben, a haszonállatok hatékonyabban keresnek, és mivel korábban rakják le a petéiket, a populáció gyorsabban fejlődik".

Nyugalom a farmon

A Spidex Vital megnövekedett hatékonysága nagy előny Sjaak van Dijk számára. "Mint már említettük, a pókháló atkák valódi problémákat okozhatnak az uborkánál. Az, hogy a Spidex Vital képes hatékonyan kezelni a pókhálós atkákat és a melegfoltokat, megnyugvást hoz a gazdaságba." Kijelenti, hogy az időjárási körülmények eddig kedvezőek voltak. De szerinte a nyár még hátravan. 'A szezon későbbi szakaszában a levegő páratartalma csökkenni fog. Bár a pókháló atkák kedvelik a szárazabb üvegházi klímát, a ragadozó atkák valamivel kevésbé szeretik azt. A Spidex Vitalnak még bizonyítania kell az ilyen száraz körülmények között. Szeretném látni, hogy mi történik. Ez azonban egy új termék, és a Koppert közelebbi időpontban módosított ajánlásokat adhat a használatra vonatkozóan. Lehet, hogy gyakrabban kell alkalmaznunk, vagy nagyobb mennyiségben kell kijuttatnunk... majd meglátjuk.

Egy robusztusabb rendszer

A kezdeti tapasztalatok alapján Sjaak van Dijk elégedett a Spidex Vitalral. "Jó jel, ha van egy ragadozó atka, amely azonnal belép a növénybe, hogy elkezdje a keresést. Ez robosztusabbá teszi a rendszert.

Játékváltó a pók atka elleni védekezésben

Mivel a Koppert most még jobban tudja ellenőrizni a termelési körülményeket, ez növeli a szállítási biztonságot, ami újabb előnyt jelent a felhasználók számára. A termelők nagy hasznát veszik a Spidex Vitalnak, és a pókháló atkák elleni védekezésük még erőteljesebbé válik. Tim zárja: "Az új termék hozzáadott értékét nagyon érthetően fogjuk elmagyarázni a piacnak. A több mint ötven évvel ezelőtti elődjéhez hasonlóan a Spidex Vitalnak is megvan minden lehetősége arra, hogy a pókháló atkák elleni védekezésben a játékszabályozó tényezővé váljon. Megváltoztatja a játékszabályokat, és még inkább uralja a pókháló atkákat. A termelő pedig learatja az előnyöket.