Limonica

Tudományos név:
Amblydromalus limonicus
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Limonicát?

A Limonica különféle tripszfajok (első és második lárvastádiumban lévő) lárváinak, valamint az üvegházi molytetű és a dohány molytetű petéinek és (valamennyi fejlődési szakaszban lévő) lárváinak biológiai kártevő-szabályozására szolgál. A Limonicát a megjelenés első jeleinek észlelésekor érdemes betelepíteni.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Limonica?

A ragadozó atkák lárva, nimfa és imágó állapotban vadásznak prédaállatukra, vagy megvárják, hogy a zsákmány elhaladjon előttük majd elfogyasztják azokat. A ragadozó atkák pollennel és más atkafajokkal is táplálkoznak. A Limonica bevethető számos salátafélén és dísznövényen, paradicsom kezelésére viszont nem ajánlott.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Limonica megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 50/m² 100/m² 250/m²
m²/egység 250 125 50
telepítés időköze (napokban) - 7 7
telepítés gyakorisága 1x 5x 3x
megjegyzés alkalmazás édespaprika esetén csak pollen jelenlétében, amint a tripszek vagy liszteskék megjelennek súlyos fertőzés eseteiben  

Használati útmutató

Használati útmutató

A Limonica kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot.
  • Óvatosan permetezze az anyagot a levelekre.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag a kijuttatást követően legalább néhány óráig a levélen maradjon.
  • A ragadozó atkák betelepítése utáni órákban ne végezzen semmilyen munkálatot a növényeken.
  • Hektáronként legalább 5000 kijuttatási ponttal számoljon, amelyek egyenletesen lefedik a teljes kezelendő felületet.

Óvintézkedés: ennek a terméknek a kijuttatása érzékenységet, vagy allergiás reakciókat válthat ki, ezért azt javasoljuk, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Play

A Limonica számára legelőnyösebb környezet

Az Amblydromalus limonicus ragadozó atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot, ezért akár 13 °C-os hőmérsékleten is betelepíthető.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Limonica termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?