Swirski-Mite Plus

Tudományos név:
Amblyseius swirskii
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
[Translate to Hungary:]
[Translate to Hungary:]
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Swirski-Mite Plust?

A Swirski-Mite Plus különféle tripszfajok fiatal lárváinak, valamint molytetűfajok (Trialeurodes vaporariorum és Bemisia tabaci) petéinek és lárváinak biológiai kártevő-szabályozására szolgál. A Swirski-Mite Plus megelőzéshez, vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Swirski-Mite Plus?

A ragadozó atkák kifejlett egyedei felkeresik prédaállatukat, vagy megvárják, hogy a zsákmány elhaladjon előttük, majd elfogyasztják azokat.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

  • 100 tasakot tartalmazó doboz
  • 500 tasakot tartalmazó doboz

Valamennyi papírtasak korpa közé kevert 250 ragadozó atkát és tárolási atkát tartalmaz.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Swirski-Mite Plus kijuttatása

  • Kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb használja fel a tasakokat.
  • A tasakokat a növények árnyékos részeire (közvetlen napfénytől védett helyekre) függessze fel.
  • A termék élettartamát kedvezően befolyásolja, ha biztosítjuk a tasakok megfelelő nedvességtartalmát például úgy, hogy a tasakok alját nedves táptalajra helyezzük.
  • A tasakok közvetlenül a növényekre helyezhetők (már rendelkeznek ugyanis az atkák távozását lehetővé tévő nyílással).
  • A tasakokat a tetejükön lévő kartonpapírszalagnál fogja meg, mert a ragadozó atkák könnyen megsérülhetnek.
Play

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Swirski-Mite Plus megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - - -
m²/egység 2,5 2,5 1
telepítés időköze (napokban) 28-42 28 28
telepítés gyakorisága - - -
megjegyzés - csak akkor kezdje meg az alkalmazást, ha tripszek vagy liszteskék vannak jelen csak a fertőzött területekre telepítendő, mindig más haszonszervezetekkel kombinálva  

A Swirski-Mite Plus számára legelőnyösebb környezet

A ragadozó atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot, ezért akár télen is betelepíthető. Elviseli a magas hőmérsékletet; a swirskii atka populációja akkor kezd szaporodni, amikor a nappali hőmérséklet megbízhatóan meghaladja a 20–22 °C-ot.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Swirski-Mite Plus termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?