Swirski-Mite

Tudományos név:
Amblyseius swirskii
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Swirski-Mite terméket?

A Swirski-Mite különféle tripszfajok fiatal lárváinak, valamint molytetűfajok (Trialeurodes vaporariorum és Bemisia tabaci) petéinek és lárváinak biológiai kártevő-szabályozására szolgál. A Swirski-Mite megelőzéshez, vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Swirski-Mite?

A ragadozó atkák kifejlett egyedei felkeresik prédaállatukat, vagy megvárják, hogy a zsákmány elhaladjon előttük, majd elfogyasztják azokat.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

500 ml-es palack, amely 50 000 ragadozó atkát tartalmaz

Minden (adagolókupakkal ellátott) palack korpa közé kevert (nimfa és imágó) ragadozó atkákat tartalmaz

Használati útmutató

Használati útmutató

A Swirski-Mite kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot.
  • Az adagolónyílás kinyitásához nyomja be a kupak közepét.
  • Permetezze az anyagot a levelekre.
  • Hektáronként legalább 4000 kijuttatási pontot válasszon, amelyek egyenletesen lefedik a teljes kezelendő felületet.
  • Szükség esetén a Swirski-Mite mechanikai kijuttatására használja (Mini)-Air(o)bug készülékünket.

Óvintézkedés: ennek a terméknek a kijuttatása érzékenységet, vagy allergiás reakciókat válthat ki, ezért azt javasoljuk, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Play

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Swirski-Mite megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 25/m² 50/m² 100-300/m²
m²/egység 2000 1000 500
telepítés időköze (napokban) - - -    
telepítés gyakorisága 1x 1x 1x  
megjegyzés csak akkor kezdje meg az alkalmazást, ha tripszek vagy liszteskék vannak jelen csak a fertőzött területekre telepítendő, mindig más haszonszervezetekkel kombinálva

A Swirski-Mite számára legelőnyösebb környezet

A ragadozó atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot, ezért akár télen is betelepíthető. Elviseli a magas hőmérsékletet; a swirskii atka populációja akkor kezd szaporodni, amikor a nappali hőmérséklet megbízhatóan meghaladja a 20–22 °C-ot.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Swirski-Mite termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?