Thripex-Plus

Tudományos név:
Neoseiulus cucumeris
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Thripex-Plust?

A Thripex Plus különböző tripszfajok biológiai kártevő-szabályozására szolgál. Kikelő peték és lárvák. A ragadozó atkák takácsatkákat (pl. szamócaatkát, szélesatkát), több más atkafajt, mézharmatot és pollent is fogyasztanak.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Thripex-Plus?

A ragadozó atkák kifejlett egyedei aktívan keresik, majd elfogyasztják prédaállatukat.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

  • Dobozonként 500 tasak

Valamennyi (akasztóval ellátott) papírtasak korpa közé kevert 1000 ragadozó atkát és lisztatkát tartalmaz (az atkák valamennyi stádiumában)

Használati útmutató

Használati útmutató

A Thripex-Plus kijuttatása

  • Függessze a tasakokat a növényekre (már rendelkeznek ugyanis az atkák távozását lehetővé tévő nyílással).
  • A tasakokat a növények árnyékos pontjaira (közvetlen napfénytől védett helyekre) függessze fel.
  • A termék élettartamát kedvezően befolyásolja, ha biztosítjuk a tasakok megfelelő nedvességtartalmát például úgy, hogy a tasakok alját nedves táptalajra helyezzük.
  • A tasakokat a tetejükön lévő kartonpapírszalagnál tartsa. A ragadozó atkák ugyanis könnyen megsérülhetnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy Thripex-Plus termékünk lisztatkát és korpát tartalmaz. A lisztatkák bizonyos növénykultúrákban enyhe károsodást okozhatnak, különösen magas páratartalmú környezetben és ha nagy számban vannak jelen. Ezért a Thripex-Plus alkalmazása előtt konzultáljon a forgalmazóval, emellett érdemes egy kisebb területen tesztelni hatását.

Play

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Thripex-Plus megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség - - -
m²/egység 2,5 2,5 3/4  
telepítés időköze (napokban) 42 35 28
telepítés gyakorisága - - -
megjegyzés pollenes termény esetén csak egyszer - -    

A Thripex-Plus számára legelőnyösebb környezet

A ragadozó atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot, ezért egész évben betelepíthető. Naponta néhány órán át biztosítsunk 75% feletti relatív páratartalmat és 20 °C feletti hőmérsékletet.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Thripex-Plus termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?