Thripex-V

Tudományos név:
Neoseiulus cucumeris
Közhasználatú név:
Ragadozó atka
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Thripex-V-t?

A Thripex-V különböző tripszfajok biológiai kártevő-szabályozására szolgál. Kikelő peték és első stádiumban lévő lárvák. A ragadozó atkák takácsatkákat (pl. szamócaatkát, szélesatkát), több más atkafajt, mézharmatot és pollent is fogyasztanak.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Thripex-V?

A ragadozó atkák kifejlett egyedei aktívan keresik, majd elfogyasztják prédaállatukat.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

1000 ml-es palack, amely 50 000 atkát tartalmaz

Valamennyi palack vagy vödör vermikulit és némi korpa közé kevert ragadozó atkákat tartalmaz

Használati útmutató

Használati útmutató

A Thripex-V kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan fordítsa meg és rázza fel a palackot.
  • Palack: Az adagolónyílás kinyitásához nyomja be a kupak közepét.
  • Vödör: Kőzetgyapotkockánként kanállal juttasson ki 2-3 ml Thripexet, a csepegtetőfejjel ellentétes oldalra.
  • Permetezze az anyagot a levelekre.
  • Hektáronként legalább 4000 kijuttatási pontot válasszon, amelyek egyenletesen lefedik a teljes kezelendő felületet.
  • Szükség esetén a Thripex-V mechanikai kijuttatására használja (Mini)-Air(o)bug készülékünket.

Amennyiben kőzetgyapotkockákra helyezi ki egy halomban a ragadozó atkákat, akkor az atkák néhány hétig szaporodni fognak, majd utána szóródnak szét a növényeken.

Felhívjuk figyelmét, hogy Thripex-V termékünk lisztatkát és korpát tartalmaz. A lisztatkák bizonyos növénykultúrákban enyhe károsodást okozhatnak, különösen magas páratartalmú környezetbenés ha nagy számban vannak jelen. Ezért a Thripex alkalmazása előtt konzultáljon a forgalmazóval, emellett érdemes egy kisebb területen tesztelni hatását. Érzékeny növények esetén a legbiztonságosabban alkalmazható termékünk a „Thripex vermikulitban”.

Óvintézkedés: ennek a terméknek a kijuttatása érzékenységet, vagy allergiás reakciókat válthat ki, ezért azt javasoljuk, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Play

A Thripex-V számára legelőnyösebb környezet

A ragadozó atkára nem jellemző a diapauzának nevezett átmeneti nyugalmi állapot, ezért egész évben betelepíthető. Naponta néhány órán át biztosítsunk 75% feletti relatív páratartalmat és 20 °C feletti hőmérsékletet.

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Thripex-V megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 50/m² 100/m² 100/m²
m²/egység 500-1000 250-500 250-500
telepítés időköze (napokban) 14 14 7
telepítés gyakorisága – – –    
megjegyzés

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Thripex-V termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?