Thripor-L

Tudományos név:
Orius laevigatus
Közhasználatú név:
Ragadozó bogár
Termékkategória:
Natural enemy
Play
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Thripor-L-t?

A Thripor-L különböző tripszfajok (lárváinak és imágóinak) biológiai kártevő-szabályozására használható. Tripszek hiányában az Orius levéltetvek, takácsatkák, lepkepeték és pollen fogyasztásával is életben tud maradni.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Thripor-L?

Az imágók és a nimfák szívó szájszervükkel átszúrják a tripszlárvákat és -imágókat, majd kiszívják azok tartalmát.

Play

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Thripor-L megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,5/m² 1/m² 10/m²
m²/egység 4000 2000 200
telepítés időköze (napokban) 14 14 -
telepítés gyakorisága 2x 2x 1x  
megjegyzés pollenes termény esetén csak egyszer – csak a fertőzött területekre telepítendő  

Használati útmutató

Használati útmutató

A Thripor-L kijuttatása

  • Használat előtt óvatosan rázza fel a palackot.
  • Az anyagot helyezze tiszta kőzetgyapotlemezekre, a levélzetre vagy kijuttató dobozokba (Diboxba).
  • A rovarokat 75–100 egyedből álló csoportokban telepítse be, ezáltal biztosíthatja a párosodás lehetőségét és felszaporíthatja a populációt. Emellett ellenőrizheti a bogarak szaporodását.
  • Gondoskodjon arról, hogy az anyag néhány napig zavartalanul eredeti kijuttatási helyén maradjon.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatási helyét.

Az Orius petéinek jelentős részét (oldal)hajtásokra rakja. Ezért a Thripor-L-t ajánlatos az oldalhajtások eltávolítását követően kihelyezni, nehogy kárba vesszenek a lerakott peték.

Play

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?