Üdv, Nezapar soha viszont nem látásra poloska

Üdv, Nezapar soha viszont nem látásra poloska

Play

A zöld vándorpoloska (Nezara viridula) rendkívül kártékony számos fontos élelmiszernövény számára. A parazita darazsakat (Trissolcus basalis) tartalmazó Nezapar hatékony a Nezara vándorpoloska ellen, megakadályozza ugyanis a poloskapeték kikelését. A Nezapar használatával jelentősen csökkenthetők a károsító beavatkozások. Eredmény: érintetlen marad a már kialakított organikus rendszer.

A Nezapar használatának indokoltsága

  • Hatékonyan szabályozza a Nezara viridula fajt
  • Egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben szükségesek a károsító kémiai beavatkozások
  • Érintetlen marad a már kialakult organikus rendszer
  • Kevesebb munka

Jelentősen csökkenthető a károsító beavatkozások száma

A poloskákat korábban csak jelentős károkat okozó kémiai hatóanyagot tartalmazó készítményekkel lehetett megfékezni, ami nehéz döntés elé állította a gazdákat: vagy hosszadalmas munkával manuális összenyomással pusztították el a poloskákat, így kockáztatva az értékes termény károsodását, vagy kémiai beavatkozást végeztek. A Nezapar segítségével a gazdák továbbra is támaszkodhatnak meglévő organikus rendszereikre anélkül, hogy csökkentenék a növények ellenállóképességét.

Életképes kereskedelmi mennyiség

A parazita darazsakról és a poloskákfejlődését befolyásoló képességükről egy ideje már olvashatunk tudományos folyóiratokban. A Koppert az első, aki kereskedelmi mennyiségű életképes Trissolcus basalis petéket képes nevelni, s így lehetővé teszi azok hatékony alkalmazását szükség esetén.

Származás és természetes előfordulás

A Trissolcus basalis a Nezara viridula petéinek legelterjedtebb károsítója. A nőstény egyedek mindjárt azután elkezdenek párosodni és petéket rakni, hogy elhagyták a gazdapetét, és minden gazdapetébe egy petét raknak. A lárvák a gazdapeték belsejében fejlődnek, majd a bebábozódást követően a kifejlett egyedek úgy távoznak a gazdapetéből, hogy lyukat rágnak a poloskapete burkán.

Lépjen velünk kapcsolatba

1. Személyes adatok
2. Vállalati adatok
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.