A Don Sanchez Fresh biológiai védekezéssel újít az avokádó esetében

A Don Sanchez Fresh biológiai védekezéssel újít az avokádó esetében

A Don Sánchez Fresh avokádót, bogyós gyümölcsöket és más mezőgazdasági terményeket termeszt. A kártevők és betegségek biológiai védekezésével kapcsolatos sikeres tapasztalataik, például a málna esetében, arra a döntésre vezették őket, hogy ezt az eszközt a Hass avokádó termesztésében is alkalmazzák. Az eredmény a tripszek, a kristályos pókhálós atkák és más kártevők hatékony és biztonságos ellenőrzése lett, ami garantálta termelésük sikerét és a különböző nemzetközi piacokra való belépést.

Play

A Don Sánchez Fresh 1983 óta foglalkozik avokádó és más mezőgazdasági termékek termelésével, forgalmazásával és értékesítésével. A mexikói Michoacánban működő családi vállalkozás akkor kezdett biológiai védekezést alkalmazni a málnatermesztésben, amikor sikeresen megfékezte a fehér atkát, egy olyan kártevőt, amely a régió számos bogyósgyümölcs-termelője számára komoly problémát jelentett. Ekkor szereztek tudomást a Koppert természetes megoldásairól. Azóta a két vállalat szoros kapcsolatot ápol, amely lehetővé tette számukra, hogy egy lépéssel továbbmenjenek.

Kártevők és betegségek elleni védekezés avokádófákon

Az avokádótermesztésben számos kártevő, például tripszek, barna pókok, kristályos pókok, férgek és hangyák, valamint gyökérbetegségek okozzák az avokádófák terméshozamának csökkenését és a terméskárok miatti gazdasági veszteségeket. Ezért az integrált kártevő- és betegségkezelés elengedhetetlen. Ez a megközelítés egy sor olyan módszert ötvöz, mint a megfigyelés, a kulturális gyakorlatok, a biológiai védekezés és - csak szükség esetén - a vegyszeres védekezés.

Bár a biológiai védekezés még nem elterjedt a mexikói avokádótermesztésben, egyre több termelő vizsgálja a kártevők és betegségek természetes ellenségeinek - többek között a ragadozó atkák és bogarak, csipkeszárnyasok, hasznos fonálférgek és entomopatogén gombák - kifejlesztését és alkalmazását annak érdekében, hogy fenntartható termelést biztosítsanak, amely lehetővé teszi számukra az exportpiacokra való további belépést, ahol a belépési korlátok egyre szigorúbbak.

Oscar Alvarez, a Don Sanchez Fresh gyümölcsösök vezetője szerint fontos a türelem és a hasznos rovarok viselkedésének és a többi integrált növényvédelmi eszközzel való kapcsolatuknak a megismerése. "Türelmesnek kell lenni és elveszíteni a félelmet. Szükséged van a Koppert tanácsadók segítségére, hogy tudd, mely anyagok befolyásolják a hasznos rovarok teljesítményét. Emellett nagy odaadásra van szükség ahhoz, hogy elérjük azokat a kedvező eredményeket, amelyeket a biológiai kártevőirtás ad.

Több nyitott ajtó a biológiai védekezésnek köszönhetően

Számos országban vannak olyan rendeletek, amelyek korlátozzák bizonyos növényvédő szerek használatát, és kötelezik a gazdákat a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazására. Egyre több kiskereskedő is törvényen kívüli feltételeket ír elő a gyümölcsök és zöldségek árusítására a polcain. Az IPM lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy megfeleljenek ezeknek a szabályozásoknak, és biztosítsák a biztonságos és környezetbarát növénytermesztést.

Minden gazdálkodónak lépnie kell egy lépést előre, hogy a piacon maradhasson. Fabián Alejandre, a Don Sánchez Fresh avokádóültetvényeinek koordinátora szerint: "Az egyik ok, amiért belevágunk a biológiai védekezésbe, az az, hogy hamarosan jön egy törvény, amely korlátozni fogja számos molekula és rovarölő szer használatát.

A Don Sánchez Fresh-nek a Koppert-tel közösen sikerült egy sikeres biológiai védekezési stratégiát megvalósítania, amely nem csak hozzáférést biztosított számukra a világ összes piacához, hanem garantálta a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazását, csökkentette az agrokémiai szerek alkalmazását, és ennek következtében csökkentette a környezeti kockázatokat, valamint biztosította az egészséges, kiváló minőségű gyümölcsök termesztését.