A La Hacienda Fresh növeli a termés jövedelmezőségét a biológiai védekezésnek köszönhetően

A La Hacienda Fresh növeli a termés jövedelmezőségét a biológiai védekezésnek köszönhetően

Play

A növénytermesztési folyamatban a betakarítás az a pont, ahol az agronómiai gazdálkodás eredményei megmutatkoznak. A jó gazdálkodás nemcsak a hosszabb eltarthatóságú, minőségi gyümölcsöt eredményezi, hanem a termőhetek számát és ezáltal a vállalkozás jövedelmezőségét is. A biológiai védekezési program végrehajtása az egyik legfontosabb eszköz, amely segíthet ennek elérésében. Ezt tanúsítja a La Hacienda Fresh, egy olyan vállalat, amely nagy szakértelmet fejlesztett ki a kártevők és betegségek integrált kezelésében, és ezzel a paprikatermesztés know-how-jának mércéjévé vált.

A paprika betakarítási ciklusa régiótól és termelési körülményektől függően változik. A La Hacienda Fresh-nél a növényvédőszer-terhelés csökkentésével a termés stresszének csökkentése révén a 42 hét elérését is lehetővé tették. José Luis Loera, a termelésért felelős vezető elmagyarázza:

"A biológiai kártevőirtás a betakarítási hetek meghosszabbításával jobb terméshozamot eredményezett. A 42 hetet annak köszönhetően sikerült elérnünk, hogy az agrokémiai szerek alkalmazása jelentősen, ciklustól függően akár 40%-kal csökkent" - mondta.

A Hacienda Fresh és a Koppert az elmúlt négy évben sikeres biológiai kártevőirtó programot hajtott végre. Közösen sikerült olyan kártevőket, mint a pókhálós atkák, tripszek, levéltetvek és lisztharmat. José Manuel Tafoya, junior termelési vezető szerint e kártevők természetes ellenségeinek kibocsátása és az agrokémiai alkalmazások csökkentése pozitív hatással volt a termésükre. "A Koppert termékek könnyen alkalmazhatók, amennyiben kéz a kézben járunk a tanácsadóval, hogy időben ki tudjuk juttatni... láttuk, hogy a hatás a dolgozók biztonságosabb környezetében és az exportra szánt gyümölcsök jobb minőségében tükröződik, mivel biztonságosabb körülmények között termelnek.".

A paprikatermesztés jelentősége Mexikóban

A termesztés jövedelmezősége a termés mennyiségén és minőségén, a termesztési és betakarítási időn, a gyümölcs piaci árán és a termelési költségeken alapul. Ezért a megnövekedett betakarítási ciklus, a jobb gyümölcsminőség és a biztonságos környezet a dolgozók számára jelentősen hozzájárul a nyereséges terméshez.

A paprika az egyik legfontosabb termény a mexikói mezőgazdasági piacon. Az elmúlt években hazánk volt a paprika fő exportőre, 29%-os részesedéssel világszerte, az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság a fő célországai ennek a fontos solanaceae-nek. Ez az összefüggés mutatja számunkra e növény nagy értékét és az exportra szánt minőségi gyümölcsök előállításának fontosságát.

Ha Ön is szeretné elérni azt, amit a La Hacienda Fresh elért, tegye meg az első lépést, és lépjen kapcsolatba a Koppert tanácsadójával.