Aphiscout

Tudományos név:
Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis, Praon volucre, Ephedrus cerasicola
Közhasználatú név:
Parazitoid darázsfajokat tartalmazó keverék
Termékkategória:
Natural enemy

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Aphiscoutot?

Aphiscout termékünket megelőzésre, illetve a levéltetű-fertőzés korai szakaszaiban érdemes alkalmazni, amikor kétséges vagy nem ismert, hogy milyen levéltetűfajjal állunk szemben. A parazitált levéltetű színe támpontot ad arra nézve, hogy adott körülmények között a levéltetű-pusztítók melyik faja hatékony a szóban forgó levéltetűfajjal szemben. A hatékonyság növelése érdekében telepítse be nagyobb számban a beazonosított parazitoid darázsfajt.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Aphiscout?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényeinek a levéltetvek a prédaállatai. A parazitált levéltetvek felpuffadnak és bőrszerű, fekete, szürke vagy barna színű múmiákká keményednek. A darazsak első kifejlett példányai körülbelül a betelepítés után két héttel bújnak ki a múmiákból.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Aphiscout megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 0,63/m² 1,25/m² -
m²/egység 400 200 -
telepítés időköze (napokban) 14 7    
telepítés gyakorisága min. 3x  
megjegyzés – –  

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Aphiscout kijuttatása

  • Jobb felső sarkánál kezdve húzza le a címke külső borítását.
  • Vízszintesen függessze fel a hengert egy növénytartó drótra, ágra vagy levélnyélre úgy, hogy átfogja azt a címke külső borításával, majd a borítás végét visszaragasztja a címkére.
  • Forgassa el a szórófedelet, hogy a fedélen lévő kis lyukak illeszkedjenek a henger nyílásához.
  • A palack leszedhető címkéjével megjelölheti a termék kijuttatásának helyét.

Az Aphiscout számára legelőnyösebb környezet

Az Aphiscout optimális hatást 16 °C és 30 °C közötti hőmérsékleten képes kifejteni.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Aphiscout termékünket, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?