Enermix

Tudományos név:
Eretmocerus eremicus and Encarsia formosa
Közhasználatú név:
Két parazitoid darázsfaj keveréke
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Enermixet?

Az Enermix az üvegházi molytetű (Trialeurodes vaporariorum) és a dohánymolytetű (Bemisia tabaci) elleni biológiai védekezésre használható, a másodiktól a negyedik lárvastádiumig. Az Enermix megelőzéshez vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Enermix?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a molytetvek második, harmadik és negyedik fejlődési szakaszban lévő lárváit. El is fogyasztják a gazdaállatot.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Enermix megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 3/m² 6/m² 9/m²
m²/egység 1000 500 330
telepítés időköze (napokban) 7-14 7 7
telepítés gyakorisága min. 3x min. 3x
megjegyzés a védelem megvalósulásáig juttassa ki a védelem megvalósulásáig juttassa ki  

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Enermix kijuttatása

  • A növényházban óvatosan bontsa ki a csomagolást.
  • Hajlítsa meg, majd tépje le a szalagokat. A felfüggesztésre szolgáló lyukkal ellentétes oldalon kezdve tépje le a kártyákat.
  • Függessze fel a kártyákat a növények közé, lehetőleg mintegy 75 cm-rel a növény csúcsa alá, közvetlen napfénytől védett helyre.
  • Ne érjen a bábokhoz.
Play

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné az Enermixet, kérjük, kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?