Ercal

Tudományos név:
Eretmocerus eremicus
Közhasználatú név:
Parazitoid darázs
Termékkategória:
Natural enemy
Play

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk az Ercalt?

Az Ercal a második és harmadik lárvastádiumban lévő üvegházi molytetű (Trialeurodes vaporariorum) és dohány molytetű (Bemisia tabaci) elleni biológiai védekezésre használható. Az Ercal megelőzéshez vagy a megjelenés első jeleinek észlelésekor alkalmazható sikerrel.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását az Ercal?

A parazitoid darazsak kifejlett nőstényei parazitálják a molytetvek második és harmadik fejlődési szakaszban lévő lárváit. Emellett el is fogyasztják a gazdaállatot.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Ercal megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
mennyiség 1,5-3/m² 3-6/m² 9/m²
m²/egység 1000-2000 500-1000 330
telepítés időköze (napokban) 7-14 7 7
telepítés gyakorisága - min. 3x min. 3x
megjegyzés - a védelem megvalósulásáig juttassa ki a védelem megvalósulásáig juttassa ki

Használati útmutató

Használati útmutató

Az Ercal kijuttatása

  • A növényházban óvatosan bontsa ki a csomagolást.
  • Hajlítsa meg, majd a felfüggesztésre szolgáló lyukkal ellentétes oldalon kezdve tépje le a szalagokat.
  • Függessze fel a kártyákat a növényre, lehetőleg mintegy 75 cm-rel a növény feje alá.
  • Ne helyezze olyan helyre, ahol közvetlenül éri a napfény.
  • Ne érjen a bábokhoz.
Play

Az Ercal számára legelőnyösebb környezet

Az Ercal optimális működéséhez a növényházban legalább 24 órán keresztül biztosítani kell az átlagosan minimum 20 °C-os hőmérsékletet. A betelepítés azonban ennél alacsonyabb hőmérsékleten is sikeres lehet. Az Eretmocerus eremicus 30 °C feletti hőmérsékleten is tevékeny marad.

Mellékhatások

A növényvédő szerek alkalmazása közvetett és közvetlen módon kedvezőtlen hatást gyakorolhat biológiai védekezést biztosító megoldásainkra. Fedezze fel, milyen növényvédő szerek fejtenek ki mellékhatást erre a termékre!

Mellékhatásokat ismertető adatbázis megnyitása

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A biológiai növényvédelemben alkalmazott hasznos élő szervezetek várható élettartama igen rövid, ezért kézhezvételüket követően a lehető leghamarabb ki kell helyezni őket a termőterületre. Ennek elmulasztása káros hatással lehet a minőségükre. Amennyiben mégis tárolni szeretné Ercal termékünket, kérjük kövesse alábbi útmutatásunkat. A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve az ajánlottól eltérő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?